HGS Borcu Nasıl Sorgulanır?

Binlerce vatandaşın merakla HGS borcu nasıl öğrenilir ve nasıl ödenir sorularını soruyor? Bizde sizler için bu soruların cevaplarını derledik.

05.07.2018-14:36 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-14:23) HGS Borcu Nasıl Sorgulanır?

HGS sisteminin sağladığı kolaylıkların haricinde, HGS ürünleri ile bilgileri almak için de kullanılan sistemler vardır. HGS ürününün içinde bakiye olmadan gişelerden geçenlere uygulanan yaptırımlar vardır. Zamanında yatırılmayan HGS geçiş cezaları için, geçiş parasının üstünde bir ücret istenir. Cezalı hale düşmemek için 15 gün içinde bakiye yüklemesi yada ürün temin edilmesi lazımdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulaması için 444 1 778 veya 0850 460 60 60 numaralı telefon hatları aranabilir. Müşteri hizmetlerine bağlanmanızın ardından, HGS ürününün içindeki mevcut bakiye kolaylıkla görülebilir. E-Devlet sistemi de HGS bakiye sorgulaması gerçekleştirilen alanlardan bir tanesidir. Sisteme girmenizin ardından, bakiye sorgulama işlemi PTT menüsünden kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bankaların müşteri hizmetleri ve internet şubeleri de bu hususta hizmet sağlayan diğer kuruluşlar içindedir. Ptt.gov.tr adresinde yer alan ''HGS Bakiye Sorgulama'' bağlantısı kullanılarak da bakiye sorgulama işlemi yapılabilir.

HGS GEÇİŞ İHLALİ VE CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS gişelerinden ihlalli geçiş gerçekleştirildiği vakit, kameralar bu vaziyeti tespit eder ve plakayı okuyarak cezalı geçişi sisteme ekler. Sürücülerin ihlalli geçiş gerçekleştirdiklerine dair şüpheleri varsa, bunu sorgulayarak cezalı geçiş ücreti ödemekten kurtulma olanakları vardır. Ceza sorgulaması gerçekleştirmek için PTT'nin internet sayfası ve E-Devlet sistemi kullanılır. Bu alanlarda yer alan ''HGS Geçiş İhlali'' bölümlerinden kaçak geçişler sorgulanıp tedbir alınabilir.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal