Ehliyet Kursları Artık Daha Özgür

Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet kursları kanununda düzenlemeye gitti. Buna göre artık kurslar müstakil binalarda da açılabilecek.

02.07.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-11:54) Ehliyet Kursları Artık Daha Özgür

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle ehliyet kurslarının il ve ilçelerin nüfusu göz önüne alınarak açılması uygulaması bitirildi. Bu çerçevede kurslar, artık müstakil yerlerde de açılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında açıklandı.

Buna göre, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında başarısız olan kursiyer oranının yüzde 55 ve üzerinde olması halinde kurs için verilen "dönem açmama cezası" yürürlükten kalktı.

Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu açılışlarının il ve ilçelerin nüfusu göz önüne alınarak yapılması uygulaması bitirildi. Kursların, müstakil yerlerde de açılmasına dönük düzenleme gerçekleştirildi.

Bu kurslarda vazife yapan eğitim personelinin izinli yada raporlu olması sebebi ile yapılamayan dersler telafi edilmek mecburiyetinde olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından personele dönük kurulan sürücü kurslarında, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına ait sınav otomobilleri kullanılabilecek.

Yeni düzenleme ile direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında geri geri park yerinde olduğu gibi geri geri "L" alanında da araçta olan komisyon başkanı ve usta öğretici araçtan inerek değerlendirme gerçekleştirecek.

Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının mevcut binalarında ve 1 Ocak 2020'ye dek nakillerinde müstakil bina koşulu aranmayacak.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal