Direksiyon Dersi

Direksiyon dersi nedir? Direksiyon dersi neden önemlidir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

15.05.2018-19:08 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-19:07) Direksiyon Dersi

Ehliyet, araç sürmeye hak kazanan insanlara verilen belge olduğuna göre, ehliyeti alabilmek için bazı işlemlerden geçmek lazımdır. İlk aşama lazım olan belgelerin bitirilerek sürücü kursuna vererek tespit edilen ders programına girmektedir. Bu aşamada teorik olarak ilk yardım dersleri, motor ve trafik ile alakalı dersler verilmektedir ve kurs dönemi bitimi ardından test sınavına dahil olarak 70 üzeri puan alınmasının zorunlu olduğu aşamadır.

İkinci aşama ise direksiyon dersi kısmıdır ve uygulamalı olarak teorik bilgilerin uygulanması ile yapılan bir çalışmadır. Direksiyon eğitimi mühimdir çünkü insan hayatı mühimdir. Trafikte her gün binlerce, milyonlarca otomobil seyir halinde bir yerden bir yere gitmektedir. Belli bir eğitim ve kontrol mekanizması yer almaması gibi bir durumu düşünmek bile olası değildir.

Trafik kameraları, radarlar, trafik polisleri, hız limiti levhaları trafik ışık ve panoları her zaman kazaların olmasını engellemek ve trafiği kontrolde tutmak amaçlı yapılan bir sistemdir. Trafik başı boşluğu, bencil davranmayı kuralları yok saymayı kabul etmez. Medeni halklar trafik kazalarının yer almadığı yada en az olduğu halklardır.

Otomobiliniz var ancak garajda yatıyor veya evin diğer üyeler kullanıyor siz bir şekilde cesaret edip direksiyona geçemiyorsunuz. Yada otomobil almayı istediniz ancak yapamam, trafiğe giremem diye tedirginsiniz. Hatta ehliyetiniz var fakat maalesef yalnzıca kimlik olarak kullanıyorsunuz. Ne mi yapmalısınız en kısa zamanda bir sürücü kursuna müracaat edip direksiyon dersi eğitimi almak istediğinizi, yapamayacağınızdan korktuğunuzu söyleyerek destek almalısınız.

Son Dakika Otomotiv Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal