Otomobil fiyatlarında durum ne olacak? Araç alanları ilgilendiren açıklama geldi: İkinci el piyasasında fiyatlar düşüyor

2022 yılı Şubat ayında araç satışlarında Ocak ayına nazaran bir miktar artış görüldü. Öte yandan şubat ayında en çok beyaz, gri, gümüş, siyah gri ve kırmızı renkli, yakıt türü olarak dizel olan ve modeli 2016 yılı olan araçların ilanı yayımlandı. Peki ikinci el araç fiyatlarında meydana gelen düşüş ne kadar? İşte haberimizin detayları…

07.03.2022-15:59 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-17:54) Otomobil fiyatlarında durum ne olacak? Araç alanları ilgilendiren açıklama geldi: İkinci el piyasasında fiyatlar düşüyor

Otomobiller için merakla beklenen ÖTV matrah güncellemesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığı duyuruldu. Matrah güncellemesiyle birlikte ikinci el araçların fiyatlarında da düşüş meydana geldi. Peki ilanı en çok yayımlanan marka ve modeller hangileri? 

10 yaş ve üstü araçlar yayından kaldırılıyor

Kamuoyuyla paylaşılan rapora göre, yayından kaldırılan ilanlarda, 10 yaş ve üstü araçların payının arttığı gözlemlendi. Ayın en çok ilan verilen kategorisi ise otomobil oldu. Sıralamanın devamını; minivan & panelvan, arazi/ SUV & Pick-up, ticari araçlar ve motosiklet oluşturdu.

En çok ilanı yayımlanan araçlar

Şubat ayında otomobil satış oranında Ocak ayına göre bir miktar artış yaşandığı görüldü. Marka-model sıralamasında ilk sırayı Renault Clio alırken onu, Volkswagen Passat, Renault Megane, Opel Astra izledi. Toyota Corolla ise 5'inci sıradan listeye girdi. En çok ilanı verilen arazi/ SUV-Pick-up markası değişmedi ve yine Nissan bu alanda liderliğe devam etti.

Sahibinden tarafından yayımlanan vasıta raporuna göre ise, Şubat ayında en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve 2016 model yılı olan araçların ilanı yayımlandı. Tüm ilanlar arasında araçların yüzde 32,7'si 0-100 bin kilometre aralığında yer alırken ilanların yüzde 13,9'u ise 100-150 bin lira değer aralığında satışa koyuldu.

Şubat ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken marka sıralamasında ise liderlik Renault'nun oldu. Söz konusu sıralamada Renault’yu; Volkswagen, BMW, Mercedes Benz ve Fiat takip etti.

Araçların en çok saat 22.00 ile 23.00 saat aralığında incelendiği açıklandı. İlanlara ortalama bakılma süresi ise 9 dakika 36 saniye oldu.

İkinci el araç satışlarıyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç şu açıklamaları yaptı:

İkinci el fiyatlarda yüzde 10 indirim oldu

"İkinci el otomobil satışları geçtiğimiz dönemlere göre biraz durgun. Sıfır araçların da bin motor ile bin 500 motor arasındaki araçlarda matrah ayarlaması yapılmıştı. Bununla beraber fiyatlarda yüzde 10 gerileme yaşandı. Bu gerileme ile beraber ikinci elde de fiyatlarda yüzde 10-15 arası düşüş oldu. Buna rağmen noterlerden aldığımız verilere göre işlerde yüzde 80 düşme vardır. Genelde bin motor ile bin 600 motor arasındaki araçlar satılıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal