İkinci el araç alacaklara müjde! Sahibinden 120.00 TL altı temiz ve bütçeye uygun 2. el otomobil fiyatları güncellendi!

Yeni araç almak isteyen vatandaşlar sıfır otomobil fiyatlarının yükselmesi nedeniyle sahibinden temiz ve bütçelerine uygun 2. el araçları araştırmaya başladı. Sahibinden 120.000 TL altı 2.el araç fiyatları sürekli güncellendiği için araç sahibi olmak isteyenler sık sık araştırmalar yapıyor.

04.03.2022-15:34 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-16:58) İkinci el araç alacaklara müjde! Sahibinden 120.00 TL altı temiz ve bütçeye uygun 2. el otomobil fiyatları güncellendi!

Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar sıfır otomobil fiyatlarının yükselmesiyle sahibinde hem temiz hem de bütçelerine uyan 2. el araçları araştırıyor. İnternet üzerinden bütçelerine uygun araç bulmaya çalışan vatandaşlar sahibinden 120.000 TL altı araç ilanlarına sık sık bakıyor. 2. el araçların fiyatları günden güne değiştiği için araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar aramalarına devam ediyor. 

Sahibinden ikinci el araç fiyatları düştü

Doların düşmesi galericileri zor duruma düşürdü

Doların bir anda düşmesinden yakınan Galeri İşletmecisi Serhat Kaysal, bazı araçları dolar 17-18 seviyelerindeyken her gün araba sattıklarını ama 13 seviyelerine düştüğü zaman daha siftah yapamadıklarını dile getirdi. "Ben bu arabayı dolar 17-18 seviyesindeyken 500 bin TL'ye aldım şimdi nasıl 400 bin TL'ye satayım" diyen Serhat Kaysal, doların düşeceğini bilseydim arabayı almazdım, satmazdım, beklerdim ifadelerini kullandı. Galerisinde 3-4 milyonluk araba olduğunu ama 2-3 aydır siftah yapamadığını dile getiren Serhat Kaysal, bir yılda 100 milyar TL kazanamadığını arabalar nasıl zararına satacağını, bir ayda 100 milyar TL'yi nasıl bir arabadan sileceğini bilmediğini açıkladı. Serhat Kaysal, doların düşeceğini bilseydim bu arabayı değil daha düşük model bir araba alacağını söyledi.

Sahibinden ikinci el araç fiyatları düştü

Satışların artması için ikinci el araç fiyatlarının aşağıya çekilmesi gerektiğini bunun yolunun da sıfır araçların fiyatlarının düşmesinden geçtiğini belirten Otokent Yönetim Kurumu Başkanı Feyzi Demir, sıfır araç fiyatları geriye çekilirse esnaf bir seferlik zarar eder ama daha sonra 2-3 ay sonra işlerin açılacağını herkesin rahata kavuşacağını açıkladı. 

Sahibinden de 2. el otomobillerin fiyatlarında düşüşler yaşanmaktadır. 2020 yılının Aralık ayında %1'e yakın artış gösteren araç fiyatları son iki ayda %2 oranında düşüş yaşadı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal