ÖSYM'den Son Dakika Açıklaması: 2021 YKS Ek Tercih Süreci Başladı!

Herkes tarafından büyük bir heyecan ve merakla beklenen 2021 YKS ek tercih süreci başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün YKS ek tercihlerle ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

20.09.2021-10:59 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-11:21) ÖSYM'den Son Dakika Açıklaması: 2021 YKS Ek Tercih Süreci Başladı!

Üniversite 2.tercih tarihleri ve yerleştirme kılavuzunun yayınlanmasının hemen ardından gözler başvuru işlemlerine doğru çevrildi. Adaylardan istedikleri üniversite programlarına yerleşemeyenler YKS ek tercihleri hakkında araştırmalarını devam ettirirken tarih aralığı da belli olmuş oldu. Diğer taraftan ise merakla beklenen açıklama ÖSYM tarafınca son dakika olarak yapıldı ve YKS ek tercih işlemleri bugün itibarı ile başladığı öğrenildi. 

ÖSYM BAŞKANI: YKS EK TERCİHLERİ BAŞLADI!

Son dakika gelen habere göre, YKS ikinci tercihleri 20 Eylül saat 10.00'da başlayacak olup 23 Eylül saat 23.59'da sona ereceği bildirildi. ÖSYM tarafınca yapılan bilgilendirmede, ''Ek yerleştirme işlemleri, 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2021-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.'' ifadeleri yer aldı. YKS ek tercih ekranı ise ÖSYM'nin AİS ekranında yerini alacak. 

PEKİ YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Son dakika yapılan açıklama da ek yerleştirme ücreti 25,00 TL olduğu ve ek yerleştirme ücretinin ise 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59'a kadar yatırılabileceği belirtildi. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ise ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine alınmayacakları da yapılan son dakika açıklamasında belirtildi.

Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlayan adaylar sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti kesinlikle yatırılamayacak.

ÜNİVERSİTE EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

2021-YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'in http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacağı ve Üniversite adayları, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşulu ile girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.

TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tercihlerin tümünün doldurulması ise zorunlu olmadığı belirtildi. Örnek verilecek olunursa eğer, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazmakla yetinebilir. Bu durumda adayın, girmek istediği bu dört programı (1.) sıra numaralı yerden başlayarak tercih sırasına göre yazması gerekir.

Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra ''Tercih Süresi'' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih iptali yapılmaz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra ''Tercih Süresi'' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal