ÖSYM GİS nedir? ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi ne demektir? ÖSYM GİS şifresi nasıl alınır? ÖSYM GİS şifresi alma hakkında detaylı bilgiler

ÖSYM sınavlarında bina sorumluları, sınav koordinatörleri ve diğer personellerin görevli işlemlerini gerçekleştirdikleri ÖSYM Görevli İşlemleri Sisteminin nasıl kullanıldığı ve ÖSYM GİS şifresinin nasıl alındığı merak edilmekte. Bu yazımızda ise ÖSYM görevli işlemleri sistemini ne olduğu ve şifrenin nasıl alınacağına dair tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

24.05.2022-00:10 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-00:10) ÖSYM GİS nedir? ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi ne demektir? ÖSYM GİS şifresi nasıl alınır? ÖSYM GİS şifresi alma hakkında detaylı bilgiler

ÖSYM'nin Görevli İşlemleri Sistemini kullanmak isteyen çok sayıda kişi sisteme nasıl giriş yapacaklarını araştırıyorlar. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlar öncesi görevlilerin tüm işlemlerini gerçekleştirdikleri GİS sisteminden bina sorumluları ve sınav koordinatörlerinin yanı sıra diğer personeller de faydalanırken işlemlerin nasıl yürütüldüğü merak ediliyor.

ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi ne demektir?

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda görevli olan tüm personelin işlemlerini hızlı olarak gerçekleştirdikleri ÖSYM Görevli İşlemler Sistemi'nde şifre yardımıyla giriş yapılıyor ve alınacak görevler ile ilgili bilgiler veriliyor.

ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi

ÖSYM GİS şifresi nasıl alınır?

ÖSYM GİS şifresini alabilmeniz için ilk olarak GİS sistemine kayıtlı olmanız gerekiyor. Daha önce ÖSYM bürolarından temin edilen GİS şifresi, sistemin değişmesiyle birlikte öğretmenler ve öğretim görevlileri, e-Devlet uygulamasından şifrelerini alabiliyorlar. e-Devletten alınan şifre ile birlikte sisteme giriş yapan öğretmen ya da öğretim görevlileri ÖSYM sınavları için görev başvurusunda bulunabilirler.

Başvuru; ÖSYM bürosu olan okullarda ve direkt olarak ÖSYM bürolarında yapılmaktadır. Başvuru sırasında fotoğraf çektirmeniz de gerekmektedir. Başvuru işlemi ardından kişilere direkt olarak şifre verilmektedir. Verilen şifre sizin sisteme giriş yapacağınız ilk şifredir. Size atanan ilk şifre ile giriş yaptıktan sonra sistemin sizden isteklerine yönelik olarak şifrenizi yenilemeniz gerekecektir.

ÖSYM GİS şifresini unuttum, nasıl alabilirim?

ÖSYM GİS şifresinin unutulması halinde GİS giriş sayfası olan “gis.osym.gov.tr/Yetki/Giris” e giriş yapmanız ve burada şifremi unuttum butonuna basmanız tyeterlidir. İstenilen bilgilerin doldurulması sonrası şifre sıfırlama ilmei yapılır ve yeni şifre belirlenebilir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal