İmza sirküsü nedir, ne işe yarar? İmza sirküsü almak için gerekli şartlar, evraklar ve belgeler

İmza sirküsü ne demektir? İmza sirküsü nereden ve nasıl alınabilir? İmza sirküsü ne işe yaramaktadır? İmza sirküsü alabilmek için gerekli olan evraklar nelerdir? soruların cevapları haberimizde..

24.05.2022-00:07 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-00:07) İmza sirküsü nedir, ne işe yarar? İmza sirküsü almak için gerekli şartlar, evraklar ve belgeler

İmza sirküsü nedir?

İmza sirküsü; resmi bir işlem ile ilgili yetkili olan kişinin imza örnekleri bulunan belgeye denmektedir. Maddi konuların daha çok ön planda olduğu işlemler için imza sirküsü çokça önem taşır. Kurumu temsil etmiş olan kişinin muhakkak imza sirküleri olmaktadır

İmza sürküleri belgesinde; Yetkili kişinin birden fazla imza örneği, Noter onayı, Yetkili kişinin firma veya işlem ile ilgili yetkisi olduğuna dair ifadeler vardır.

Özellikle ticari işler için büyük önem taşımış olan imza sirküleri; yetkili kişiler tarafından atılan imzaların yasal değere sahip olmasını sağlamaktadır ayrıca bu kişileri güven altına almaktadır.

Dolandırıcılık ve sahte imza kullanımı oldukça fazlalaşan yeni yüzyıl içinde şirketten ya da sizin adınıza işlem gerçekleştirmemek veya gerçekleşmesi durumunda, olayın hızlı olarak sizinle ilgili olmadığı anlaşılabilmesi adına imza sirkülerinin önemi fazladır.

Kapıya gelen kargo kağıtları içine bile imza atılan bu dönem için; adınıza kira sözleşmesi, şirket kurma işlemleri ve diğer işlemler için her şeyi gerçekleştirebilmeleri mümkündür.

İmza sirküsü neden kullanılır?

Şirkete ait olan evraklarla ilgili belgede sahtecilik yapılmasını engellemiş olmak

Şirketi tehlikeye atan iç ve dış etkenler bağlı olarak sahte imza atılmasını engellemiş olmak

Şirkette yetki sahibi olan kişinin belgeler üzerinde belli olabilmesini sağlamak,

Şirketle ilgili olan her sorun için sorumluluk sahibi olan kişi belli olması için gereklidir.

İmza sirküsü nereden alınır?

İmza sirküsü alabilmek için en yakın olan notere gitmek yeterli olacaktır. 15 dakikada gerekli olan belgeler verilerek, 2 kağıda imza atılarak imza sirküsü alabilmektesiniz.

İmza sirküsü alabilmek için gerekli olan evraklar nelerdir?

Kurumun kayıtlı olduğu yerdeki ticaret sicil gazetesi, Vergi levhası, İmza sirküsü isteyen kişinin nüfus cüzdanı aslı ile aynı zamanda fotokopisi istenmektedir.İMZA SİRKÜSÜ

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal