ÖSYM Duyurdu! YÖKDİL/2 Başvuruları İçin Bugün Son Gün

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), YÖKDİL/2 için başvuruların bugün sonra ereceğini açıkladı.

12.07.2021-12:40 - (Son Güncelleme: 12.07.2021-12:46) ÖSYM Duyurdu! YÖKDİL/2  Başvuruları İçin Bugün Son Gün

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. ÖSYM yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

2021 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2021-YÖKDİL/2) için 12 Temmuz (bugün) son başvuru günüdür. Bireysel başvuru bugün saat 23.59'da sonra erecektir.

Bu yıl ikinci kez yapılacak olan YÖKDİL başvuruları bugün itibarıyla bitecek, sınav ücreti ise 13 Temmuz 2021 (yarın)'a kadar yatırılacak. Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak olan söz konusu sınavın ücreti 145,00 TL olacak. Adaylar, başvuru bilgilerinin sistemdeki kaydını tamamlamasının ardından sınav ücretini verilen süre zarfında yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR? 

YÖKDİL sınav ücreti 145,00 TL olarak belirlendi. Adaylar, sınav ücretini, kılavuzun son sayfasında açıklanan bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de bulunan ''ÖDEMELER'' kısmından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde sınav ücretini yatıracaktır.

Bankaya giderek ücretini yatırmak isteyen adayların banka görevlisine aktardığı T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. 

Adaylar eğer isterse banka şubelerine gitmeyerek internet bankacılığı yoluyla da bankaya ücret yatırabilirler.

SINAV ÜCRETİNİ YATIRMA YOLLARI

Sınav ücreti ödeme işlemleri, başvuru süresi içinde ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk iş gününde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de kısmında bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. 

Bankaya giderek ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurması son derece önemlidir.

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de bulunan ''ÖDEMELER'' alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

Başvurusunu yapmayan, herhangi bir sebeple başvurusu geçersiz sayılan/iptal edilen veya silinen, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez/devredilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal