Oruçluyken parfüm koklamak orucu bozar mı? Orucu bozan durumlar nelerdir?

Ramazan ayının gelmesiyle orucu bozan şeyler araştırılmaya devam ediyor. Her sene olduğu gibi bu senede vatandaşlar orucu bozan durumları merak etmektedir. En çok merak konusu olan parfüm koklamak orucu bozar mı sorusu oldu. Oruç tutacak vatandaşlar parfüm koklamak orucu bozar mı sorusuna yanıt aramaktadır. Parfüm koklamak orucu bozar mı? İşte konu hakkında detaylar haberimizde

10.04.2022-18:05 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-18:26) Oruçluyken parfüm koklamak orucu bozar mı? Orucu bozan durumlar nelerdir?

Her Ramazan olduğu gibi bu sene de oruç tutacak vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarını araştırmaya başladı. Parfüm koklamak orucu bozar mı sorusu ise Diyanet tarafından açıklandı. Oruçluyken parfüm koklamak orucu bozar mı? Diyanet parfüm koklamak orucu bozar mı sorusuna yanıt verdi.

Parfüm koklamak orucu bozar mı?

Parfüm ya da deodorant gibi ürünlerin vücuda sıkılması herhangi bir oruç bozulmasına neden olmaz. Fakat bunun yanı sıra keskin kokuya sahip benzeri durumlarda ise vatandaşların dikkat etmesi gerekmektedir.

Parfüm koklamak orucu bozar mı?

Oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları nelerdir?

-Kişinin oruç tutması için öncelikle müslüman olması gerekmektedir.

-Akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmak

Ramazan da oruç tutmanın farz olması için öncelikle müslüman ve akil-baliğ olması gerekmektedir.

Orucu bozan şeyler

Oruç tutmanın temel durumları yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmaktır. Nefsi bu durumlarda uzak tutmak için oruç tutulurken herhangi biri olduğunda oruç bozulmuş olur. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 386-387). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal