Nikotin bandı orucu bozar mı? Oruçken nikotin bandı kullanılır mı?

Ramazan ayıyla birlikte milyonlarca Müslüman oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. Sigara içen inananlar da Ramazan’da nikotin bandı kullanmanın orucu bozup bozmayacağını araştırıyor. Birçok kişi nikotin bandı kullanmak orucu bozar mı? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

09.04.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-13:56) Nikotin bandı orucu bozar mı? Oruçken nikotin bandı kullanılır mı?

Mübarek Ramazan ayı geldi, milyonlarca Müslüman oruç ibadetlerini yerine getirmeye başladı. İbadetlerini düzgünce yerine getirmek isteyen inananlar, orucu bozan şeyleri araştırmaya başladı. Ramazan’da saatlerce sigara içemeyen sigara bağımlıları, nikotin bandı kullanmanın orucu bozup bozmayacağı konusunu gündeme getirdi. Peki, Nikotin bandı kullanmak orucu bozar mı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Nikotin bandı kullanmak orucu bozmamaktadır. Ama nikotin bandı kullanmamak daha iyidir. Oruçluyken yemek içmek, vücuda giren ve mideye ulaşan besinler orucu bozar. Oruçluyken cinsel ilişki yaşamak da orucu bozar. Vücuda krem, yağ, merhem gibi ürünler sürmek de orucu bozmaz. Bu maddeler cilt tarafından emilir fakat bu emilim çok yavaş olmaktadır. Bu nedenle bu maddeleri kullanmak orucu bozmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal