Oruçluyken Diş Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapılır?

Oruçluyken yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de şüphesiz diş ağrısıdır. Oruç nedeniyle ilaç almak için iftar bekleniyor. Ancak bazen bu ağrı dayanılmaz olabiliyor. Peki, oruçluyken diş ağrısını geçirmek için ne yapılır? Detaylar haberimizde...

20.05.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-17:30) Oruçluyken Diş Ağrısını Geçirmek İçin Ne Yapılır?

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, oruçluyken yaşanan diş ağrısını hafifletmek soğuk kompres uygulamasının yardımı olacağını belirtti.

DİŞ AĞRISINI KESEN DOĞAL YÖNTEMLER

Diş ağrıları için kesin çözümün diş hekimine giderek muayene olunması olduğunu vurgulayan Dt.Kökdemir, bu süre içerisinde ağrıyı hafifletecek bazı doğal yöntemler hakkında bilgiler paylaşarak şunları söyledi:

“Öncelikle dişlerinizi fırçalayın. Fırçalama çürüğe sıkışmış ve ağrı oluşmasına neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Sirkeli su veya tuzlu su ile gargara diş ağrılarının kısmen uyuşmasını sağlar. Bakterilerden temizler ve dezenfektan etkisi yaratarak ağrıyı azaltır.

Aynı zamanda dişlerinize iyi gelebilecek olan karanfil, zerdeçal ve karabiber gibi güçlü anti- bakteriyel ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olan bu besinlerden de yararlanabilirsiniz. Fakat diş etine zarar vermeyecek ölçüde kullanılmalıdır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal