Mevsim Geçişlerinde Artan Göz Kuruluğu Tehlikesi!

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, sonbahar aylarında gözlerde meydana gelen rahatsızlıkların görülme sıklığının arttığına dikkat çekti. Detaylar haberimizde...

20.05.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:05)

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, sonbahar aylarında gözlerde meydana gelen rahatsızlıkların görülme sıklığının arttığına dikkat çekerek mevsim geçişlerinde havada uçuşan polen ve hava değişiminin alerjik hastalıkları tetiklediğini dile getirdi.

Dr. Apa, mevsimsel alerjilere yönelik şunları ifade etti: ''Mevsim geçişlerinde alerjiye sebep olan etkeni ortadan kaldırmak her zaman mümkün olmuyor, bu yüzden semptom giderici tedavilerin uygulanması gerekiyor. Gözlerde kaşıntıyı gideren bu ilaçların kullanılmaması durumunda hastaların gözlerini kaşıması sonucu ciddi göz hastalıkları oluşabiliyor. Görme kaybına kadar gidebilen bu durumu önlemek adına hastaların verilen tedaviye ve önerilere mutlaka uymaları gerekiyor. Sonbahar mevsiminde hava değişimi sonucu soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi virüs yoluyla bulaşan hastalıkların görülme sıklığı artmaktadır. Adenovirüs enfeksiyonu oluşan hastalarda genellikle soğuk algınlığı benzeri semptomlar görülmektedir. Adenovirüs enfeksiyonunun gözde ciddi enfeksiyonlara sebep olabilmektedir.''

KİŞİSEL HİJYEN ENFEKSİYONU ÖNLÜYOR!

Adenoviral konjonktivit hakkında bilgi paylaşımında bulunan Öğr. Üyesi Mustafa Apa, bu enfeksiyonun oldukça hızlı yayıldığını ifade etti. Dr. Apa, bu enfeksiyondan korunmak için özellikle toplu taşıma gibi kalabalık ortamlarda dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek aile içinde özel eşyaların birlikte kullanılmaması gerektiğini önemle vurguladı. Dr. Apa, ''Adenoviral konjonktivit, puslu görme ve hatta görme bozukluğu gibi şikayetlere neden olabilmektedir, bu yüzden bu şikayetleri olan hastaların mutlaka en yakın göz hastalıkları uzmanına danışmaları gerekir.'' diye belirtti.

TELEFON VE BİLGİSAYARLAR GÖZ KURULUĞUNA NEDEN OLUYOR!

Kuru göz hastalığının mevsim geçişlerinde görülen en sık göz hastalıklarından birisi olduğunu söyleyen Dr. Apa, ''Özellikle rüzgarlı ve kuru bölgelerde daha sık görülen göz kuruluğu, telefon ve bilgisayar ekranlarına sık bakılması sonucunda da oluşabilmektedir" diye uyardı.

''Ekranlarda ışık filtrelerinin kullanılması ya da ışık ayarlarının yapılması kısmen kuru göze karşı koruma sağlarken ekrana odaklanma durumunda göz kırpma refleksinin fark edilmeksizin daha az çalışması sonucu göz kuruluğunu oluşturmaktadır. Bu durumda ise gözde yanma, batma hissi ile gözleri açmada zorluk ve göz yorgunluğu gibi şikayetler görülebilmektedir. Göz kuruluğu çok ciddi değilmiş gibi gözükse de görmede bulanıklık ve azalma sorunlarına yol açabilmektedir" diyen Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, bu sorunların oluşması durumunda muhakkak bir göz hastalıkları uzmanına danışılması gerektiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal