Oruçluyken Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Ramazan ayı sıcak günlere denk geldiği için vücudun bu ibadete alışma süreci biraz uzayabiliyor. Özellikle de susuzluk vücutta ki nem oranını minimum indirir ve ağrılar boy gösterir. Buna karşılık oruçluyken baş ağrısına ne iyi gelir merak edenlere önlemli tavsiyelerimiz bulunuyor.

09.06.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:14) Oruçluyken Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş ağrısı başta susuzluktan dolayı yaşanır. 17 saate yakın süren oruç, susuzluktan sonra ağrı yapabilir. Aynı zamanda bazı vatandaşlar migren sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Şöyle ki:

-Denge: Vücut dengesinden kaynaklı olarak baş ağrısı sorunu yaşayanlar mevcut. Denge öncelikle susuzluktan kaynaklı olarak bozulur. Haricinde öğün dengesi farklılık gösterir ve bu durum baş ağrısını tetikler.

-Hastalık: Oruç nedeniyle ilaç tüketemeyenler migren şikayetlerini dile getiriyor. Aynı şekilde sinüzit nedeniyle de ciddi baş ağrıları boy gösterir. İlaç tüketemeyenler bu soruna karşılık çözün arayışında. Neyse ki doğal tedaviler Ramazan ayında da yanınızda.

-Bağımlılık: Farklı olarak bağımlı olduğunuz bazı yiyeceklere ya da içeceklere karşılık baş ağrısı sorunu yaşanabilir. Mesela sigara bunlar arasında başı çeker. Ve sigara tüketemeyenler stresten kaynaklı baş ağrısı ile karşı karşıya kalabilir.

Oruçluyken Baş Ağrısı Nasıl Önlenir?

Oruçlu iken su ya da ilaç tüketmek mümkün değil. Buna karşılık farklı tedavi yöntemleri gözler önüne serilmekte. Örneğin limon masajının bunlar arasında başı çektiğini belirtmek gerek. Şöyle ki:

  • Limon aromaterapi olduğu için iyi gelecektir.
  • Limonu önce elinizde ovuşturmanız gerekir.
  • Macun olan limonu yüzünüze iyice sürmeye başlamalısınız.

Özellikle de alın bölgesine sürenler kısa sürede sonuç alacaktır. Bu şekilde oruçluyken ağrı şikayetlerinizin son bulması mümkün olacaktır.

Limondan ziyade stres yönetimi de faydalı gelecektir. Yoğun iş temposundan kaynaklı olarak baş ağrısı yaşanabilir. Bu gibi durumlarda yapılması gerekenler ise:

  • Sakin bir ortamda bir süre dinlemenizde fayda var.
  • Boyun kısmını çalıştıracak hafif egzersizlere başvurmanız gerekir.

Aynı zamanda omuzlara yapılan hafif bir masaj dahi iyi gelir. Bu sayede rahatlama hissine sahip olursunuz. Ve bu rahatlama ile baş ağrısı giderilebilir. Stresten kaynaklı oluşan ağrıyı masaj ve egzersizler ile önlemek sizin elinizde. Oruçluyken baş ağrısına ne iyi gelir merak edenler başta bu hususları dikkate alabilir.

Oruçluyken Baş Ağrısına Karşı Ne Yapılabilir?

Baş ağrısına ne iyi gelir merak edenlere sıcak bir duş da tavsiye edilir. Kasların gevşemesi adına duşa girmenizde fayda var. Yine bu şekilde günün yorgunluğunu atar ve stresten uzaklaşmaya başlarsınız.

Buz torbası ile de baş ağrısının önüne geçilebilir. Başınıza koyacağınız buz torbasının serinletici etkisi ağrının sonlanmasına etki eder. Beraberinde:

  • Karanlık bir odaya geçerek bir süre dinlenebilirsiniz.
  • Sıcak su dolu bir kovada ayaklarınızı bekleyebilirsiniz.

Oruçluyken baş ağrısına ne iyi gelir öğrenmek isteyenler bu uygulamalara başvurabilir. Mutlaka birinden biri ağrının sonlanmasına ya da azalmasına katkı sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal