Oruç Reis, Yeni Görevine Hazırlanıyor

Geçen gece Antalya Gümrük Müdürlüğü Limanı'na demir atan 'Oruç Reis', Doğu Akdeniz'de yeni bir sismik araştırma çalışması için hazır bekliyor.

28.07.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-16:28) Oruç Reis, Yeni Görevine Hazırlanıyor

Doğu Akdeniz'de sismik araştırma çalışmaları yapmak için hazır bekleyen Oruç Reis gemisi, iki hafta devam eden Akdeniz sularındaki bekleyişinin peşinden, geçen gece yarısı Antalya Gümrük Müdürlüğü Limanı'na demir attı. Daha önce Karadeniz ile Marmara'da sismik araştırma çalışmaları yapan gemi, bir süredir Akdeniz'de çalışmalarına devam ediyor. Oruç Reis gemisi, Doğu Akdeniz'de yeni bir sismik araştırma çalışması için görev bekleyişinde.

Doğu Akdeniz'de sismik araştırma çalışması yapacak olan Oruç Reis, yeni görevi için hazırlanıyor. Daha öncesinde Karadeniz ve Marmara'da sismik araştırma çalışmaları yapan Oruç Reis, o tarihten bu yana Akdeniz'de çalışmalarına devam ediyor.

Antalya Limanı mendirek sahası haricindeki rıhtıma bir müddet önce demir atan sismik arama gemisinin, Doğu Akdeniz'de yeni bir sismik araştırma çalışmasına başlaması öngörülüyor. Oruç Reis gemisine geçen sabah sularında vinç ile yük bindirildi.

86 metre uzunluğuna ve 23 metre genişliğine sahip Oruç Reis'te 55 çalışan görev alıyor. Sismik araştırma gemisi Oruç Reis, görev verilmesi durumunda Akdeniz'de bilhassa Meis Adası güney kısmında denizde petrol, gaz sondajı yapmasının yanında, deniz zemininde kıymetli maden araması gerçekleştirebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal