Kiralık Villa ve Butik Otellerin Doluluk Oranı Yüzde 100’e Yaklaştı

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 'Kurban Bayramı döneminde fiyatlar, geçen yılın temmuz ayı ile aynı seviyede' dedi.

28.07.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-13:48) Kiralık Villa ve Butik Otellerin Doluluk Oranı Yüzde 100’e Yaklaştı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, açık olan otellerin Kurban Bayramı sürecindeki doluluk oranlarının iyi halde olduğunu ifade ederek, 'Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yüzde 100’lerde. Yat kiralamalarına da talep arttı. Özel tatil yapılabilecek bütün seçeneklere talep artmış vaziyette.' diye konuştu.

Bağlıkaya, Kurban Bayramı’ndaki turizm hareketliliğiyle ilgili AA muhabirine açıklamasında, Ukrayna ile İngiltere dışında ana pazarlardan açılan olmadığı için iç pazardan başka seçeneğin olmadığını dile getirdi.

Temmuz'da turizmin canlanmasını öngördüklerini, Kurban Bayramı sebebiyle bunun daha da artacağını belirten Bağlıkaya, şu ifadeleri kullandı:

'İstanbul’da açık oteller yüzde 15’leri ancak buluyor, turizm bölgelerinde ise yüzde 40’a yakın tesis açık. Açık olan otellerin bayram dönemindeki dolulukları iyi durumda gözüküyor. Tatil tercihlerinde butik oteller, apart oteller ve villa kiralama hareketli. Yüksek yıldızlı tesislerin olduğu yüksek kapasiteli bölgelerdeki doluluklar hala istenilen seviyede değil.'

Bağlıkaya, yakın noktalara, özel araçla yolculukların seçildiğini belirterek, 'TÜRSAB’ın GENAR’a yaptırdığı araştırmaya göre, pandemi süresi, uzun vadede insanların seyahat etme, tatil yapma motivasyonunu yüzde 20 artırmış gözüküyor. İnsanlar fiyat uygunluğundan ziyade hijyen ve güvenliğe önem veriyor.' şeklinde konuştu.

Araştırmaya bakıldığında, yurt genelinde tatile gidenlerin % 56’sını İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin’den gidenlerin oluşturduğunu belirten Bağlıkaya, tatile gitmeyi düşünenlerin % 95’inin Türkiye'de tatil yapmayı planladığını söyledi.

Bağlıkaya, Ege Bölgesi’nin bu süreçte dikkat çeken durumda olduğunu ifade ederek, onu Akdeniz, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinin izlendiğini dile getirdi.

Tatile giden vatandaşlarını % 65’inin tercihini deniz tatili yanından kullandığının altını çizen Bağlıkaya, 'Yüzde 15’i memleketine gidiyor. Yüzde 5’i kültür turu, yüzde 5’i doğa turizmini tercih ediyor.' dedi.

Bağlıkaya, butik oteller ve kiralık villalardaki doluluk miktarının yüksek düzeyde olduğunu ifade ederek, 'Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yaklaşık yüzde 100’lerde. Yat kiralamalarına da talep arttı. Özel tatil yapılabilecek bütün seçeneklere talep artmış vaziyette.' diye konuştu.

Bağlıkaya, bu Kurban Bayramı boyunca fiyatların, 2019'un temmuz ayı ile aynı düzeyde olduğunu belirterek, beş günlük turların da iki bin liradan başladığını söyledi.

Bağlıkaya, yurt dışı tarafında bu yılın % 70 civarında bir kayıp ile kapatılacağını belirterek, '9-10 milyar dolarlık döviz girdisi ve 15-16 milyon turist ile yılı kapatırız gibi gözüküyor.' diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin seyahat ile sınırlamalarını yeniden gözden geçireceğini belirten Bağlıkaya, şu ifadeleri kullandı:

'İngiltere, İspanya’ya yılda yaklaşık 18 milyon turist gönderiyor. İspanya’dan gelen turistlere karantina uygulaması başlattılar. İngiliz turistlerin İspanya yerine Akdeniz’deki başka bir ülkeyi tercih ihtimalleri arttı. Bize seyahat yasakları yok, karantina da uygulamıyorlar. 18 milyon İngiliz turistin ne kadarının seyahat etme motivasyonu varsa, Yunanistan ile Türkiye bölüşecektir diye düşünüyorum. Bu sene İngiliz pazarı beklentimizin üstünde gerçekleşebilir.'

Bağlıkaya, bu bayrama kadar otelini açmayanların bundan sonrasında da açacağını düşünmediğini belirterek, Rusya ve Orta Avrupa pazarının açılması halinde otel doluluklarının çoğalacağını, kasım ayının ortasına kadar sezonun devam edebileceğini belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal