Ortaöğretim, lisans ve ön lisans KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? Sınavlar ne zaman yapılacak?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren KPSS başvuru tarihleri, sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor. KPSS’ye girecek olan adaylar başvuru tarihlerini araştırıyor. Ortaöğretim, lisans ve ön lisans alanlarının KPSS başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Adaylar, KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? Sınav tarihleri ne zaman? Gibi sorulara yanıt arıyor.

15.05.2022-23:28 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-23:28) Ortaöğretim, lisans ve ön lisans KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? Sınavlar ne zaman yapılacak?

Türkiye’de milyonlarca kişinin katılacağı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru tarihleri, sınava katılacak adayların merak konusu oldu. Binlerce kişinin odak noktası halindeki KPSS başvuruları ÖSYM takvimiyle birlikte açıklandı. Sınava katılım gösterecek olan adaylar, başvuru sürecini kaçırmamak için araştırmalarını yapıyor.

KPSS 2022 başvuru tarihleri gündemden düşmüyor. Sınava katılacak adaylar başvurularını yapmak için hazırlıklarına devam ediyor. Ortaöğretim, lisans ve ön lisans KPSS başvuruları ne zaman? Sorusu en çok yanıt aranan sorular arasında yer alıyor.

KPSS tarihleri

KPSS 2022 başvuru tarihleri

Sınava katılacak olan adaylar başvurularını ais.ösym.gov.tr internet adresi üzerinden yapacak. Başvuru ücretleri ve diğer bilgiler, başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından belli olacak. Buna göre, KPSS 2022 Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavına katılacak olan adayların, 24 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor.

2022 KPSS Önlisans alanına katılım gösterecek olan adayların, 3-15 Ağustos tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor.

2022 KPSS Ortaöğretim alanından sınava katılacak olan adayların, 1-13 Eylül tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor.

KPSS sınavları ne zaman

2022 KPSS sınav tarihleri

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz tarihinde yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi sınavı 6-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos tarihinde yapılacak.

KPSS Önlisans 2 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS Ortaöğretim 6 Kasım tarihinde uygulanacak.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal