Uzman öğretmenlik sınavından hangi branşlar muaf tutulacak? Hangi branşlar uzman öğretmenlik sınavından muaf?

Uzman öğretmenlik sınavına hazırlanan adaylar, hangi branşların sınavdan muaf tutulacağını merak etmeye başladı. Sınava girecek olan adaylar, kendi branşlarının sınavdan muaf olup olmadığını araştırıyor. Peki, uzman öğretmenlik sınavında hangi branşlar muaf olacak? İşte merak edilen sorunun cevabı…

15.05.2022-23:27 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-23:27) Uzman öğretmenlik sınavından hangi branşlar muaf tutulacak? Hangi branşlar uzman öğretmenlik sınavından muaf?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Türk Eğitim-Sen’e görüş yazısı gönderdi. Gönderilen yazıda; Ortaöğretim alan öğretmenliğinden mezunları arasında öğretim süresi 5 yıl yani 10 yarıyıl olan programları bitirenlerin uzman öğretmenlik sınavından muaf olup olmayacakları konusuna değinildi.

Uzman öğretmenlik sınavı

Hangi alanlar sınavdan muaf olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazısında, yüksek lisans diplomasına sahip olanların, Bakanlık Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.11.2020 tarihinde yayınladığı yazıda; yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan eğitim fakültelerinin ortaöğretime öğretmen yetiştiren; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği ve Tarih Öğretmenliği gibi eğitim programlarından 1997-1998 eğitim-öğretim yılı ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kayıt olan öğrenciler dâhil olmak üzere, eğitim programlarının öğretim süresinin 5 yıl olduğu; Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 16'ncı maddesinin ikinci fıkrasına göre de hazırlık sınıfları hariç, on yarıyıl süreli lisans eğitimi alanların yüksek lisans mezunu kabul edilecekleri belirtildi.

Buna göre yüksek lisans diplomasına sahip olanlar ile Yükseköğretim Kurulunca lisans diploması olanların eğitim süreleri dikkate alınarak, uzman öğretmenlik yazılı sınavından muaf tutulacakları ifade edildi.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal