Ortalık karışıyor! Üçüncü Dünya Savaşı kapıda! Sırbistan Cumhurbaşkanı: Batı kabul etmezse kıyamet kopacak

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 'Tüm Batı dünyasının Ukraynalılar üzerinden Rusya'ya karşı savaştığını anlamalıyız.' dedi. Putin'in doğu Ukrayna'da daha fazla zemin kazanınca bir teklifle geleceğini dile getiren Vucic, 'Batı bunu kabul etmezse -ki etmez- kıyamet kopacak.' dedi.

15.07.2022-11:54 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-12:41)

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı başlatmış olduğu askeri saldırılar, uzun yıllar süren krizi silahlı çatışmaya dönüştürdü. Rusya, Batı'dan gelen yağmuruna tutulurken, enerji kesintisi tehditleriyle misilleme yoluna gitti.

Savaşan taraflar Rusya ve Ukrayna gibi görünse de, Ukrayna tarafında tüm Batı dünyası Rusya'nın karşısında durdu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, bu sebepten ötürü bu çatışmanın bölgesel bir savaş olarak nitelendirilmesine karşı çıkıyor.

Vucic Çarşamba günü yerel basına vermiş olduğu , Batı'nın Kiev'deki destekçilerinin vekaleti aracılığıyla, Rusya ile savaştığını ileri sürdü.

'Batı kabul etmezse kıyamet kopacak'

Vucic, Ukrayna'daki savaşa dair yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, Bu savaşın küresel bir çatışmaya evrileceğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti, 'Dünya savaşının ortasındayız. Çünkü bunun bölgesel veya yerel bir savaş olduğuna dair tüm görüşlerden vazgeçilmelidir. Tüm Batı dünyasının Ukraynalılar üzerinden Rusya'ya karşı savaştığını anlamalıyız. Bu küresel bir çatışma.' açıklamasında bulundu. 

Süre gelen bu küresel savaşın kendisini en çok endişelendiren şey olduğunu belirten Vucic, durumun daha da kötüleşeceğini tahmin ettiğini açıkladı.

Ukrayna'daki ihtilafın Balkanlar'a zarar verdiğini de dile getiren Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırbistan'ın bölgede barışı korumak için elinden geleni yapacağını yineledi.

Vucic ayrıca, Rusya'nın doğu Ukrayna'da biraz daha zemin kazanmasının sonrasında Başkan Vladimir Putin'in Batı'ya kesin bir öneri ile yaklaşacağına inanmakta.

Vucic, "Bizi neyin beklediğini biliyorum. Vladimir Putin Seversk, Bakhmut ve Soledar'da işini bitirir bitirmez Slaviansk-Kramatorsk-Avdeevka ikinci hattına ulaştıktan sonra bir teklifle gelecek. Ve eğer Batı bunu kabul etmezse – ki etmeyecekler – kıyamet kopacak." açıklamasında bulundu.

Sırbistan cumhurbaşkanı ayrıca, ülkesinin Rusya ve Çin ile yakın ilişkiler sürdürdüğünü dile getirerek, bu tür politikaları izlemenin şimdilik Belgrad için kolay olmadığını belirtti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal