Orta gelirliye konut kampanyasında fırsatçılar iş başında! Fiyatlar 2 katına çıktı

Duyurulan konut projeleriyle ilgili kampanyalar açıklanır açıklanmaz fırsatçılar da harekete geçti. 15 Ocak’ta başlayan orta gelirliye konut kampanyasıyla birlikte ev fiyatları arttı. Bir örnek ise Ankara’dan geldi. İlana 5 Ocak’ta satışa koyulan bir daire, sadece 2 haftalık bir sürenin içinde neredeyse 2 katına çıktı. O ilanı takibe alan bir vatandaş "500 bin, 600 bin TL'lik zamlara alıştık ama bir anda 2 katına çıkması bizleri şoke etti" dedi.

25.01.2023-11:21 - (Son Güncelleme: 25.01.2023-17:55) Orta gelirliye konut kampanyasında fırsatçılar iş başında! Fiyatlar 2 katına çıktı

Orta gelirliye konut kampanyası fırsatçıları bir kez daha fiyat artışına yöneltti. Ankara'da 1 milyon 850 bin TL'lik ev 15 günde neredeyse 2 katına çıktı. Fırsatçılığın bu kadarı da 'pes' dedirtti.

15 günde 2 katına çıktı

Orta gelirlilere konut kampanyası fırsatçıların iştahının kabarttı. Son birkaç gün içerisinde bazı evlerin fiyatlarında büyük oranlarda artış gözlemlendi. Bunun en çarpıcı örneği ise Ankara Keçiören'deydi. 5 Ocak'ta ilana 1 milyon 850 bin TL'den koyulan bir daire, 15 gün içinde 1 milyon 450 bin TL fiyatı arttı, 20 Ocak'ta fiyatı 3 milyon 250 bin TL oldu.

Fiyatlar 2 katına çıktı

"O ev farklıydı, bu ev farklı"

Show Haber'in haberine göre telefonla aranan ilan sahibi, "O ev farklıydı, bu ev farklı. İlan hakkım olmadığı için eski bir ilanı kullandım. O daha önce girdiğim 3+1 olan başka bir projeydi. Bu 3+1 başka bir proje." dedi.

"Peyder pey sürekli fiyatları artırdı"

O ilanı 5 Ocak'tan itibaren takibe alan Taha Burak Özkan, "2 katı fiyatına çıktığını gördüm şoke oldum. Fotoğraflar asla değişmedi. 500 bin, 600 bin TL'lik zamlara alıştık ama bir anda 2 katına çıkması bizleri şoke etti. Evin değişen tek şeyi fiyatı. Evi dediği gibi değiştirmiş olsaydı tek seferlik bir fiyat değişimi olurdu. Peyder pey sürekli bir artış olmazdı" diye konuştu.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal