Vatandaş şikayet etti, Bakanlık el attı: Orta gelirliye konut kampanyasında yenilik

Orta gelirliye yönelik konut kampanyasında bir gelişme daha yaşandı. Bazı bankların kredi için büyük projeleri adres göstermesi sonrası Bakanlık hareket geçti. Kampanya kapsamında aranan tek şartın evin sıfır olması olurken küçük müteahhitler kredi miktarlarının yüksek olmasından kaynaklı vergi yükünden şikayetçi.

19.01.2023-10:05 - (Son Güncelleme: 19.01.2023-17:40) Vatandaş şikayet etti, Bakanlık el attı: Orta gelirliye konut kampanyasında yenilik

Orta gelirliye konut kampanyasına gelen şikayetler üzerine Bakanlık harekete geçti. Sosyal konut projesinin ardından orta gelirli vatandaşların ev ihtiyaçları ikinci yeni bir proje yapılmıştı. Bu projede sıfır konutlar için 0,69 faiz oranıyla ev kredisinin kullanılacağı açıklanmıştı. Vatandaşların bazı bankaların kredi için büyük projeleri adres gösterdiğine dair şikayetlerinden sonra Bakanlık harekete geçti. Yapılan açıklamada 'Küçük, büyük tüm müteahhitler kampanyaya dahil' denildi.

Bakanlık şikayetler üzerine harekete geçti

Kendilerine ev bulmaya çalışan vatandaş bir yandan da kredi ve geri ödeme planını merak ediyor. Yeni evim kampanyası için star verildi ama bazı bankalar kredi verebilmek için büyük projeleri adres gösterdi. Vatandaşlar bu konu hakkında Bakanlığa şikayet yağdırdı. Hal böyle olunca hemen düzenlemeye gidildi. Kampanyanın yer aldığı internet sitesi güncellendi. TOBB'da, oda ve borsalara kayıtlı tüm küçük müteahhitlerin de 0,69 faiz kampanyasından yararlanabileceği açıklandı.

Bakanlık harekete geçti

Tek şart evin sıfır olması

Show Haber'in haberine göre kampanya için tek şart evin sıfır olması. Ancak küçük müteahhitler kredi miktarları yüksek olduğu için vergi yükünden şikayetçi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal