Ormanda kaybolan genç adam 8 günün ardından sağ bulundu!

Çamlıköy Tabiat Parkı'nda 8 gün önce kayıplara karışan Şehmus Ele, İstanbul'un Çatalca ilçesinde ormanlık alanda sağ bulundu. İşte haberin detayları...

19.07.2022-16:11 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-16:40)

Tekirdağ sınırları içerisinde kalan Çamlıkköy Tabiat Parkı'na 8 gün önce ailesiyle birlikte piknik yapmaya gelip, ormanda kaybolan Şehmus Ele'yle ilgili güzel haber geldi. Aramalar neticesinde Şehmus Ele, bugün saat 13.00 sularında Çamlıköy Tabiat Parkı'na yaklaşık 2 kilometre mesafedeki ormanlık alanda jandarma ekiplerince sağ olarak bulundu. Ele, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Çatalca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bulunmak için iz bırakmış

Ele'nin ilk ifadesinde kaybolduğunu ve kendisine ulaşılması adına cep telefonu ile diğer eşyalarını iz bırakmak için bıraktığını söylediği bilgisi öğrenildi. Çatalca Karacakaya Jandarma Karakolu’na getirilen Ele, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Çatalca Devlet Hastanesi’ne doğru götürüldü.


Sağ olarak bulunduğu açıklandı

Öte yandan Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, sosyal medya hesabı üzerinden Ele’nin sağ olarak bulunduğunu duyurdu. Ermiş, yaptığı açıklamasında, “Çok Şükür. Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününden bu yana ailesi ile birlikte Tekirdağ Saray ilçesi ile Çatalca arasındaki Kastro koyuna piknik için gelen ve sonrasında gezinti için orman içerisine girerek orman içinde kayıp olan ve 7 gün boyunca Valimiz Ali Yerlikaya’nın koordinesinde AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, orman bölge müdürlüğü ekiplerince orman içinde havadan ve karadan karış karış aranan Şehmus Ele isimli şahıs İlçe Jandarma ekiplerimiz tarafından biraz önce sağ salim bulundu” şeklinde konuştu.

Valilikten açıklama geldi

İstanbul Valiliği'nden yapılmış olan yazılı açıklamada ise konu hakkında, Tekirdağ Saray ilçesi Kastro Çamlıköy tabiat parkına 12 Temmuz tarihinde ailesiyle beraber kamp yapmaya giden Şehmus Ele'nin, İstanbul'un Çatalca ilçesi sınırlarındaki ormanlık alanda kaybolduğu yönünde ihbar yapıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Kaybolan vatandaşımızı bulmak için jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve AFAD birimlerimizden 800'e yakın personelimizle karadan arama kurtarma ekipleri, havadan drone, uçak, denizden sahil güvenlik unsurları, termal kameralar ve arama köpekleri ile yapılan çalışmalar neticesinde bugün saat 13.00 sıralarında ormanlık alanda bulunmuştur. Sağlık ekiplerimizce yapılan kontrollerde (Ş.E) adlı vatandaşımızın genel sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilmiş ve ifadesi alınmak üzere Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir" denildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal