Adana'da skandal kurnazlık! Kaçak yapıları günlük 700 liraya kiralıyorlar, yetkililer harekete geçti

Adana'da, Seyhan Baraj Gölü'nde dubaların üzerine inşa edilen yüzen barakalar, günlüğü 700 liradan kiraya veriliyor. Yetkililer kaldırılması konusunda harekete geçti. İşte haberin detayları...

19.07.2022-15:46 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-15:46)

Şehrin tam ortasında kalan ve kapsamındaki yeşil alanlarla yaz aylarında cazibe merkezi haline gelen Seyhan Baraj Gölü'nde irili ufaklı teknelerin dışında barakadan yüzen baraka evler da ortaya çıktı. Barajda ilkel görüntü oluşturan barakaların sayıları her geçen gün artmaktadır. Havadan dron ile görüntü altına aldığı barakalar, sosyal medyadan günlük 700 TL'ye kiraya verilmektedir. Öte yandan barakaları kiralayanların, gölde doğum günü ve evlilik teklifi gibi etkinlikler düzenlediği de ifade edilmiştir.  


‘’İdare tarafından verilen bir izin yok’’

Ayrıca yüzen barakaların izinsiz olduğunu dile getiren Devlet Su İşleri (DSİ) 6’ncı Bölge Müdürlüğü yetkilileri kaldırılması için girişimde bulundu. DSİ'den yapılmış olan açıklama ise şu şekilde:

"Bu yapılaşmaların ilgili resmiyeti idaremizde bulunmamaktadır. Bu yapılaşmalarla ilgili idaremiz tarafından verilen bir izin yoktur. Müdürlüğümüz, Adana Valiliği koordinasyonunda diğer kurumlarla iş birliği yaparak gerekli çalışmalar başlatılacaktır" denildi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal