Orman Yangınlarının İzlerinin Silindiği Marmaris’te Okullar Açıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tüm okullar açıldı. 29 Temmuz'da Marmaris’te çıkan ve rüzgarla geniş bir alana yayılım gösteren ve 9 günün ardından kontrol altına alınan yangının izleri silinmeye çalışılıyor.

06.09.2021-15:10 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-15:10) Orman Yangınlarının İzlerinin Silindiği Marmaris’te Okullar Açıldı!

İlçenin, İçmeler Mahallesinde yangın esnasında çatısı yanarak hasara uğrayan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de bu kapsamda yenilendi.

OKUL BAHÇESİNE YENİ FİDANLAR DİKİLDİ

Okulun bahçesine ise yanan ağaçların yerine çok fazla fidan dikildi. Bunun yanında, okulda eğitim-öğretim faaliyetleri tekrardan başladı. Okulda uygulama oteli konumunda hizmet eden kısım da tekrar misafirlerini kabul etmeye başladı.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLERE ZİYARET

Yangından en fazla etkilenen İçmeler, Osmaniye, Bayır, Orhaniye, Hisarönü ve Turgut Mahallelerinde bulunan öğrencilere psikososyal destek ekipleri yakından ilgi gösteriyor. Kalan diğer mahallelerde bulunan okullar hasar görmedi. Yangından etkilenerek evleri hasar görmüş 13 öğrenci, 1 öğretmenin ise evleri yenilenmişti. Öğrenciler ve öğretmen yenilenen evlerine ziyaret edildiler.

OKULLAR ZİYARET EDİLDİ

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan açıklamasında, ilçede bulunan bütün okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdüğünü, öğrencilerin eğitim öğretime ilişkin sorunlarının olmadığı açıklamasını yaptı. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy da eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle okullara ziyarette bulundu. Aksoy, öğretmen ve öğrencilere hayırlı bir eğitim öğretim yılı dileyerek, salgın önlemlerini de denetledi.

14 BİN 889 ÖĞRENCİ, BİN 251 ÖĞRETMEN, 83 OKULLARINDA DERS BAŞI YAPTI

Marmaris’te 14 bin 889 öğrenci, bin 251 öğretmen, 83 okullarında ders başı yapmış oldu. Salgın sebebiyle uzun süre okullarından ayrı kalan öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşmanın heyecanını yaşadılar. Öğrencilere okul yöneticileri aracılığıyla sürekli olarak sosyal mesafe ve maske konusunda uyarıda bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal