Ordu'da Otomobil Çalan 3 Çocuk Yakalandı

Ordu'da, 3 çocuk, 28 Kasım'da galeriden otomobil çalarak kaçtı. Üç çocuğun yakalanması ile birlikte 68 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

04.12.2021-16:02 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-16:02)

Ordu'da, yaşları 15, 13 ve 12 olan 3 çocuk, 28 Kasım tarihinde galeriden otomobil çalarak kaçtı. Polis, plakasından en son İstanbul'da olduğu tespit edilen otomobildeki üç çocuğu yakaladı. 15 yaşında olan çocuğun 8 suç kaydı, 12 yaşındaki çocuğun 21 suç kaydı, 13 yaşında olan çocuğun ise 68 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

ORDU'DA YAKALANAN ÇOCUKLAR İSTANBUL'DA YAKALANDI

28 Kasım tarihinde saat 04.00 civarlarında, Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı'ndaki Bekir Eren ve Cem Uygun'un ortaklığında olan Ergen oto galeride yaşandı. S.Ö. (13), A.T. (12) ve E.K., (15) yaşlarında olan 3 çocuk, oto galerinin arka kapısının camını kırarak aracın içine girdi. Masaların çekmecelerini karıştıran 3 çocuk, 2 aracın da anahtarını alarak dışarı çıktı.


İlk olarak iş yeri önünde yer alan aracı çalan çocuklar, 8 kilometre gezmelerinin ardından tekrar galeriye gelip aracı yol kenarına bıraktı. Bu olayın ardından iş yeri önündeki başka otomobili de alarak uzaklaşan çocukların galeriye girmesi ve araçları çalıştırdığı anlar, güvenlik kamerasına an be an kaydedildi.

900 KİLOMETRE YOL KATETTİLER

Çocuklar otomobili alarak, 900 kilometre mesafe yol katedip İstanbul'a geldi. Ordu emniyeti tarafından görevli 3 kişiden oluşan özel ekip, yaşı küçük 3 çocuğa yönelik çalışma başlattı.

Çocukların kullanmış oldukları otomobilin kural ihlali yaparak İstanbul'a kadar gelmiş olduğu tespit edildi.

Plaka Takip Sistemine (PTS) yakalanan 3 çocuğun çaldıkları otomobil ile birlikte 30 Kasım tarihinde Mahmutbey gişeler Basınekspres yolunda oldukları da tespit edildi.

İstanbul ve Ordu emniyet müdürlüklerinin gerçekleştirmiş olduğu çalışma sonucu S.Ö., A.T. ve E.K., Zeytinburnu'nda bir adres içerisinde yakalanırken, galeriden çalmış oldukları otomobil ise Bağcılar'da bulundu.

Gözaltına alınan 15 yaşında olan çocuğun 8 suç kaydı, 12 yaşında olan çocuğun 21 suç kaydı, 13 yaşında olan çocuğun ise 68 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

ARACI GİDİP GÖRECEĞİZ

Ordu’da, 28 Kasım tarihinde yaşları 12 ile 15 arasında değişkenlik gösteren 3 çocuğun otomobil çaldığı galerinin ortaklarından olan Bekir Ergen, gece emniyetten aradıklarını, çocukların İstanbul'da yakalandıklarını söylediklerini ifade etti. Ergen ayrıca açıklamalarına şu şekilde devam etti, 'Gece emniyetten aradılar. Aracın ve çocukların yakalandığını, aracın da emniyet otoparkına çekildiğini söylediler. Biz de yola çıkıp, pazartesi aracı teslim alacağız. Arabanın son halinde ne olduğunu bilmiyoruz. Gidince göreceğiz. Çocuklar aracı bir benzincide bir yere bırakmışlar, hatta bıraktıkları yeri unutmuşlar. O nedenle arabayı bulmaları biraz zaman almış. Zaten buradan özel ekip gitmişti. Onlara teşekkür ediyorum. Gidince göreceğiz aracı. Çocuklar da sağ salim bulundu. Şikayet sürecimiz devam edecek.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal