Ordu'da Coronavirüs Salgınına Karşı Dezenfeksiyon Tüneli

Ordu'da coronavirüs salgınına karşı Türkiye'de ilk olan bir projeye imza atıldı. Salgınla mücadele kapsamında, 'Aircor 52' adında dezenfeksiyon tüneli kuruldu.

26.03.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:52)

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına karşı ülkemizde de tedbirler alınmaya devam ediliyor. Birçok belediye kenti sınırları içinde virüsle mücadele edebilmek adına projelerini hayata geçiriyor. Ordu'da bu kapsamda milli imkanlarla yapılan ve 'Aircor 52' adı verilen dezenfeksiyon tüneli tasarlandı ve şehir merkezine konuldu. 5 metre uzunluğundaki kabinden oluşan tünel, otomatik sensörler aracılığı ile devreye giriyor. İçerisine giren kişileri algılayan tünel, özel karışımlı 360 derecelik solüsyon buharı salıyor. Buharla birlikte kişilerin kıyafetlerinin üzerindeki olabilecek zararlı bakteriler temizleniyor. 

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR ÇALIŞMA"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Güler yaptığı açıklamada, "Belediyemiz Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma geliştirdi. Tamamen kendi imkanlarımız ile ortaya çıkardığımız dezenfekiyon tüneli, dışarı çıkma zorunluluğu bulunan vatandaşlarımızın kıyafetlerinin bakterilerden arındırılmasını sağlayacak. Tamamen sensörlü bir şekilde geliştirildi ve insan sağlığına hiçbir zararlı etkisi bulunmuyor. Marka tescilini almak için başvurumuzu da gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma yüce Türk milletimize ve Cumhurbaşkanımıza armağanımızdır. Bu çalışmayla bütün belediyelerimizin ve sağlık kurumlarımızın hizmetindeyiz. Göreve geldiğim günden bu yana düşünen, üreten ve yarışan Ordu modelini ortaya koymak istediğimi belirtmiştim. İşte Ordu’muz düşündü, üretti ve yarışıyor. Yaptığımız bu çalışmayla gurur duyuyorum. Yapmış olduğumuz bu sistem tüm Ordu’ya ve Türkiye’ye hayırlı olsun. Bizde mazeret, bahane ve şikâyet yok." ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZIN KIYAFETLERİ DEZENFEKTE OLACAK"

Genel Sekreter Coşkun Alp ise tünellerin şehrin belli yerlerine konulacağını belirtti. İlde bulunan tüm kurum ve kuruluşları dezenfekte ettiklerini söyleyen Alp, "Bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek dezenfekte tünelini oluşturduk. Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Tamamen Ordu Büyükşehir Belediyemize ait bir uygulamadır. Bu çalışmayla vatandaşlarımızın kıyafetleri dezenfekte olacak. İlimizin belirli noktalarına bu tünellerden kuracağız. Her vatandaşımızın buradan yararlanmasını diliyoruz." dedi. Öte yandan bu projeyi beğendiklerini belirten Ordulu vatandaşlar ise tünel için emeği geçen herkese teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal