Ordu’da Bodrumda Bulunan Yavru Tilkiler Ekiplere Teslim Edildi

Ordu’da bir evin bodrumunda iki adet tilki yavrusu bulundu., sevimli yavrulara gözü gibi baktı. Sevecen tilkiler evin maskotu oldu.

24.05.2021-16:31 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-16:31) Ordu’da Bodrumda Bulunan Yavru Tilkiler Ekiplere Teslim Edildi

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Kösebucağı Mahallesi’nde ikamet eden Lokman Çolak, evlerinin alt katında bulunan bodrumdan sesler geldiğini fark etti. 

Seslerin üzerine bodrum katına inen Çolak, burada iki adet yeni doğmuş tilki yavrusu buldu. Annesinin bıraktığı yavru tilkileri, arkadaşıyla birlikte beslemeye başlayan Çolak, evin de maskotu olan sevimli yavrulara bir de Rıfkı ve Sıdkı adlarını verdi. Çolak, anneleri gelmeyen tilkileri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim ettiğini söyledi. 

‘KENDİ YAŞAM ALANLARINA GİTTİKLERİ İÇİN İÇİMİZ RAHAT’ 

Tilki yavrularının evlerinin maskotu olduğunu söyleyen Lokman Çolak, ‘Sesler gelmeye başladı, indim aşağıya falan baktım iki tane tilki yavrumuz yani bunların bakımını annesi yoktu ben üstlendim. Sütle, süt ürünleri ile bakmaya başladım. Burada kaldıkları süreçte evimizin maskotu oldular. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim ettik. Bundan sonra artık evimizin maskotu yok ama kendi yaşam alanlarına gideceği için içimiz rahat’ ifadelerini kullandı. Neşeli tilkiler Ordu Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal