Kurban Bayramında Tatil Rezervasyonları Rekora Koştu

Turizmciler kurban bayramı tarihini de kapsayan Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında rezervasyonların zirve yaptığını söyledi.

24.05.2021-16:22 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-16:22) Kurban Bayramında Tatil Rezervasyonları Rekora Koştu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınınından kötü bir şekilde etkilenen turizm sektöründe Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yoğunluk yaşandı. İlkbahar mevsiminde sakin bir sezon yaşayan turizmciler Kurban Bayramı rezervasyonlarının yoğun olduğunu açıkladı. Nisan ve Mayıs aylarını boş geçiren turizmciler kademeli normalleşme sürecine girilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Haziran'ı işaret etmesiyle beraber yeniden umutlandılar. Yerli ve yabancı turistlerin en gözde tatil merkezi olan Bodrum’da ise bazı oteller turistleri ağarlarken, bazı oteller ise hazır bir şekilde 1 Haziran'ı beklemeye başladı. 

‘KURBAN BAYRAMI'NDA YÜZDE 90 ARTIŞ BEKLENİYOR’

Sianji Well Being - Termal Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır kış ayında doluluk oranlarının güzel gittiğini belirterek, ‘Kış boyunca doluluk oranlarımız hafta içi yüzde 40, hafta sonları ise yüzde 90’lara kadar ulaştı. Sezonun tam başladığını düşündüğümüz Nisan ayının ortalarında pandemi nedeniyle tam kapanmaya geçince maalesef doluluklarımız yarı yarıya düştü. 17 günlük süreci yüzde 40 oranında bir dolulukla kapattık. Yeni rezervasyonlar gelmedi, bayramda doluluğumuz yüzde 90’laradaydı o rezervasyonlar iptal oldu, şehirlerarası izolasyonlar olduğu için. Şu anda kısmi açılma ile rezervasyonlarda bir hareketlilik başladı. Tekrar doluluklarımız yüzde 60, yüzde 70’lere çıktı. Önümüzdeki günlerde Haziran ayından itibaren Kurban Bayramı nedeniyle de bu yüzde 80’lere ve yüzde 90’lara ulaşacak. Bu dönem geçen sene açmayan tesisler hazırlıklarını tamamladı. Bir kısmı otellerini açtı bir kısmı da açmaya hazırlanıyor 1 Haziran itibariyle’ ifadelerini kullandı. 

‘YABANCI TURİST AĞIRLIKLI OLACAK’ 

Yabancı turistlerin yoğun olacağından bahseden Çakır, ‘Haziran ayı itibariyle yüzde 80’lere kadar çıkacağını düşünüyorum. Yerli turiste daha az yer vereceğimizi öngörüyorum. Fiyatlar anlamında Euro’nun yukarıya çıkmasıyla bizim Türk Lirası olarak belirlediğimiz fiyatlar çok aşağıda kaldı. Yüzde 45, 50’ye varan erken rezervasyonlar düşük fiyatlara pazarlandığı için şu anda yabancı satışları otelci açısından daha karlı bir hale geldi’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal