Optimar Hatay’daki son anket sonuçlarını açıkladı: Büyükşehir ve 3 ilçede kim önde?

Genel seçim sonuçlarını doğru bilen Optimar Araştırma Şirketi, Hatay’da büyükşehir ve 3 ilçedeki seçim anket sonuçlarını paylaştı. Peki büyükşehir ve 3 ilçede kim önde? İşte detaylar…

25.03.2024-09:55 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-17:06)

Yerel seçimin başlamasına 1 haftadan az bir süre kala en çok merak edilen illerden birisi de 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkım yaşayan Hatay oldu. Hatay’ı yönetecek yeni ismin kim olacağı sorusu merakla yanıt bulmayı beklerken Samandağı, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde de ipi kimin göğüsleyeceği gündemdeydi. Genel seçim sonuçlarını doğru bilen Optimar Araştırma Şirketi, Hatay’da büyükşehir ve 3 ilçedeki seçim anket sonuçlarını paylaştı.

Hatay’da öne olan taraf kim?

İnternethaber’de yer alan habere göre; Optimar Araştırma, Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde gerçekleştirdiği seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, CHP adayı Halil İbrahim Özgün, Defne ilçesinde birinci sırada yer alırken, Samandağ ilçesinde ise TİP adayı Emrah Karaçay önde görünüyor. 

Optimar Araştırma'nın verileri, Türkiye Komünist Partisi'nin büyük ilçelerden birini kazanma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Yerel seçimin başlamasına 1 haftadan az bir süre kala en çok merak edilen illerden birisi de 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkım yaşayan Hatay oldu. Hatay’ı yönetecek yeni ismin kim olacağı sorusu merakla yanıt bulmayı beklerken Samandağı, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde de ipi kimin göğüsleyeceği gündemdeydi. Genel seçim sonuçlarını doğru bilen Optimar Araştırma Şirketi, Hatay’da büyükşehir ve 3 ilçedeki seçim anket sonuçlarını paylaştı. Hatay’da öne olan taraf kim? İnternethaber’de yer alan habere göre; Optimar Araştırma, Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde gerçekleştirdiği seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, CHP adayı Halil İbrahim Özgün, Defne ilçesinde birinci sırada yer alırken, Samandağ ilçesinde ise TİP adayı Emrah Karaçay önde görünüyor. Optimar Araştırma'nın verileri, Türkiye Komünist Partisi'nin büyük ilçelerden birini kazanma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. Defne ilçesinde, CHP adayı Halil İbrahim Özgün yüzde 33.8'lik bir destekle birinci sırada yer alırken, TKP adayı Hizam Hasırcı yüzde 29.1 ile ikinci sırayı alıyor. Üçüncü sırada ise AKP adayı Gökhan Köse bulunuyor ve dördüncü sırada TİP adayı Mehmet Güzelyurt yer alıyor. Samandağ ilçesinde ise, TİP adayı Emrah Karaçay yüzde 51.7'lik bir destekle birinci sırada yer alıyor. CHP adayı Bedir Abacı yüzde 41.3'lük bir destekle ikinci sırayı alırken, AKP adayı Seyit Ali Aslan yüzde 5'lik bir destekle üçüncü sırada bulunuyor. Son olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde ise AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 48,9 oranla birinci, CHP adayı Lütfü Savaş yüzde 39 oranla ikinci, TİP adayı Gökhan Zan ise yüzde 5,1 oranla üçüncü, Saadet Partisi adayı Nuri Parlak ise yüzde 1,7 oranla dördüncü sırada yer alıyor. Hatay’da diğer adaylar tercihi ise yüzde 5,2 olarak hesaplandı.

Defne ilçesinde, CHP adayı Halil İbrahim Özgün yüzde 33.8'lik bir destekle birinci sırada yer alırken, TKP adayı Hizam Hasırcı yüzde 29.1 ile ikinci sırayı alıyor. Üçüncü sırada ise AKP adayı Gökhan Köse bulunuyor ve dördüncü sırada TİP adayı Mehmet Güzelyurt yer alıyor. 

Samandağ ilçesinde ise, TİP adayı Emrah Karaçay yüzde 51.7'lik bir destekle birinci sırada yer alıyor. CHP adayı Bedir Abacı yüzde 41.3'lük bir destekle ikinci sırayı alırken, AKP adayı Seyit Ali Aslan yüzde 5'lik bir destekle üçüncü sırada bulunuyor.

Son olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde ise AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 48,9 oranla birinci, CHP adayı Lütfü Savaş yüzde 39 oranla ikinci, TİP adayı Gökhan Zan ise yüzde 5,1 oranla üçüncü, Saadet Partisi adayı Nuri Parlak ise yüzde 1,7 oranla dördüncü sırada yer alıyor. Hatay’da diğer adaylar tercihi ise yüzde 5,2 olarak hesaplandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal