Op. Dr. Leyla Arvas: Liposuction ile hayalinizdeki kıvrımlara ulaşabilirsiniz

Son dönemlerde plasitik cerrahi operasyonlarına olan ilgi oldukça artmış durumda. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas, kadınların en çok merak ettiği Liposuctione dair soruları cevapladı. İşte Liposuctiona dair merak edilenler.

06.07.2022-13:03 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-13:12) Op. Dr. Leyla Arvas: Liposuction ile hayalinizdeki kıvrımlara ulaşabilirsiniz

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas, Liposuction ile vücut kıvrımlarının belirginleştirilerek daha ince görünmemizin sağlandığını belirtiyor ve Liposuction ile ilgili bilmemiz gerekenleri anlatıyor.

Hastaların tercihleri arasında birinci sıralamada geliyor

24 yıldır doktorluk mesleğini başarıyla sürdüren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas, “Liposuction’ın vücudun karın, kalça, boyun, bacak, kol gibi farklı bölgelerinde biriken yağların kalıcı olarak giderilmesini sağlayan bir operasyondur ve vücudun her yerine uygulanabilen basit estetik bir müdahaledir. İnatçı bölgesel yağlardan kurtulmak için çok iyi bir çözüm olup, hastalara hızlı bir iyileşme süreci sunar. Ameliyat sonrası belirgin iz de kalmaz. Liposuction’ın bu bakımdan hastaların vücut şekillendirme ameliyatları arasında birinci tercihi olduğunu söylemek mümkündür” dedi.

Üç ay sonra gelen çekici incelik 

Liposuction uygulamasından sonra oluşan ödemin hastaları yanıltabildiğini fakat operasyon sonrası ödem ve şişliğin beklenen bir durum olduğunu söyleyen Arvas, tam anlamıyla iyileşmenin operasyondan 3 ay sonra mümkün olduğunu açıklıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Üç ay sonra vücut hatlarının çekici bir incelikte olduğuna siz de şahit olacaksınız” 

Op. Dr. Leyla Arvas

Liposuction bir zayıflama ameliyatı değildir

Liposuction operasyonunun bir zayıflama ya da zayıflatma operasyonu olmadığı unutulmaması gerektiğini vurgulayan Op. Dr Leyla Arvas operasyon için ideal hasta tipini de şu sözlerle tarif ediyor: “Liposuction uygulaması için en ideal hastalar kilo fazlalığı olmayan ve deri elastikiyeti iyi durumda olan hastalardır.18 yaşından itibaren liposuction yapılabilir. Çok fazla kilosu olan kişiler için bu operasyon uygun değildir. Vücut kütle endeksi bu anlamda iyi bir kriterdir. Uygun bir aday olup olmadığınızı vücut kütle endeksine bakarak anlayabilirsiniz. Vücut kütle endeksinizi hesaplamak için boyunuzu kendisiyle çarpın ve sonucu kilonuza bölün. Eğer çıkan sonuç 32 birimden fazla ise bu operasyon için uygun değilsiniz demektir.”

Op. Dr. Leyla Arvas: “Operasyondan sonra mutlaka diyet ve spor yapılmalı”

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas endişe duyulan ve çok sorulan bir konu olan tekrardan yağlanma konusuna da bir açıklık getiriyor. Arvas “İnsan vücudu yapı olarak devamlı yağ üretir. Bu nedenle operasyon sonrası tekrardan yağlanma olması doğal bir durumdur ama çok yoğun olarak olmaz. Operasyon sonrası kişinin beslenme düzeni çok önemlidir. Mutlaka diyet planı yapılmalı ve düzenli olarak uyulmalıdır. Aynı zamanda operasyon sonrasında diyetinizi sporla desteklemeniz oldukça önemlidir. Sık kilo alıp verme durumu olursa Liposuction operasyonun tekrarlanması söz konusu olabilir. Kişi yemesine dikkat ettiği sürece yağlanma söz konusu olmayacaktır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal