'Önüne Geçemeyeceğimiz Bir Sakatlık Oldu'

Süper Lig’in 26. hafta karşılaşmalarında ağırladığı Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup eden MKE Ankaragücü’nün teknik adamı Mustafa Reşit Akçay, galip geldikleri için sevinçli olduklarını söyledi.

14.03.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-09:38) 'Önüne Geçemeyeceğimiz Bir Sakatlık Oldu'
Süper Lig’in 26. hafta müsabakalarında evinde ağırladığı Çaykur Rizespor’u 2-1 alt eden MKE Ankaragücü’nün teknik hocası Mustafa Reşit Akçay, galip geldikleri için için mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bu akşam oynadığımız futbol belki oyun olarak çok güzel gözükmedi ama skor açısından mutluyuz." dedi. Teknik adam karşılaşmanın sonrasında yapılan basın toplantısında gerçekleştirdiği, açıklamada, futbolcularını tebrik etti.

"Oyuncularımızın sahada verdiği mücadele ve kazanma isteğine verdikleri tepki oldukça iyiydi." diye konuşan Akçay, "Bu finali puan olarak kazandık. Belki oyun olarak bazı istatistiklerde geri kalmış olabiliriz. Ama stat telaşımız ve stres, bizi topa hükmetme ve topu olumlu kullanma konusunda rahatsız ediyor. Bunun önüne geçmek, puan kazanmakla, öz güvenin yerine gelmesiyle mümkün olacak." sözlerini dile getirdi.

Akçay, Çaykur Rizespor’un ellerine geçen topla zaman zaman ciddi ataklar yaptığının altını çizerek, "Ama sahada iyi durduk. Bu da bize 3 puanı getirdi. Şimdi tabii önümüzde 8 maç var ve 27 puan seviyesinden aşağıda 7 takım var. Dolayısıyla umudumuz hala çok yüksek. 35 rakamı bizim için sihirli rakam olarak gözüküyor. Eğer ona ulaşabilirsek ligde kalmayı başaracağız." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada sakatlık geçiren Sedat Ağçay ile Rodrigues’in kötü performans göstermesiyle alakalı olarak gelen soruya Akçay, şöyle cevap verdi:

"Oyun disiplini konusunda Rodrigues ile konuşuyoruz. Yaratıcı bir oyuncu. ’Oynatsam mı, oynatmasam mı’ tereddütleri yaşadığımız, antrenörlerin başının belası olan oyuncular bunlar. Ama şu an takımımızın ona ihtiyacı var ve biz ona o sahneyi veriyoruz. Onun o sahneyi kullanmasını istiyoruz. Biraz daha disipline edebilirsek daha yararlı bir oyuncuya dönüşebilir. Bunun için biraz daha zaman gerekiyor.

Sedat Ağçay’a gelince... Bize kırık olduğuna dair bilgi geldi ama şu an MR’ını henüz görmedik. Çıkışta hastanede tüm takım olarak ziyaretine gideceğiz. Şanssız bir durum. İyi oynamaya başlamıştı. Takımın ona ihtiyacı vardı. Ama önüne geçemeyeceğimiz bir sakatlık oldu. Bakalım doktorlar ne diyecek. Onu şimdilik bilmiyorum."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal