Önder Özen'den Trabzonsporlu Anthony Nwakaeme Hakkında İlginç Benzetme!

Ünlü spor yorumcusu Önder Özen, Trabzonspor'un 2-1 galip geldiği Konyaspor karşılaşması ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle sosyal medyanın gündemine oturdu.

14.02.2022-14:05 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-14:05)

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında lider Trabzonspor, en yakın takipçisi Konyaspor ile karşı karşıya geldiği müsabakada sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Önder Özen, Trabzonspor'un Konyaspor'a karşı galip geldiği zorlu mücadele ile ilgili yaptığı çok konuşulan yorumlarda ;

NWAKAEME TAM BİR GİNGA!

Ginga diye bir belgesel izlemiştim. Brezilyalı futbolcuların neden diğerlerine benzemediğini anlatırdı. Fenerbahçe'de çalışıyordum, Alex'e sordum; "Ginga ne demek?" dedim. Alex bana, "Koordinasyon" diye cevap verdi. Brezilyalılar'a özgü olduğu düşünülür. Samba dansında ritmi yakalamak zordur, tamamen aşağıda gerçekleşir. Koordinasyonu iyi olmayan insanlar yapamazlar. Ben denedim olmadı. Nwakaeme'nin ikinci golde yaptığı şey tam bir Ginga. Kusursuz bir denge. Kas içi koordinasyonunuz ve kusursuz dengeniz birleşmeden o hareketleri yapamazsınız. Ginga'ya böyle futbolcular sahip. Özel iştir, herkeste olmaz. Olanlar da belli ediyorlar. Nwakaeme'nin yaptğı işi izlemeyenler bir yerden bulsunlar. Kolay rastlanacak işler değil bunlar. Bire bir oynamadı orada, bire üç oynandı. 3 kişinin arasında en muntazam işi nasıl yaptınız? Kendisi de anlatamaz, doğaçlama.


FIRTINA ÇOK SAYGIN BİR OYUN OYNADI

Trabzonspor çok saygın bir oyun oynadı. Büyük puan farkı, büyük camia farkı var. 40 bin kişi sahanın etrafını sarmış. Şehir Trabzon şehri. Bütün atmosfer bir Trabzon bulutu. O buluttan rakibin çıkamayacağı düşünülür zaten ama Abdullah Avcı hiçbir şeyi şansa bırakmamış. Rakibine çok saygı duyarak hazırlanmış. Çok sert bir baskı yaptı Trabzonspor. Trabzonspor bunu her zaman yapmaz. Nwakaeme dahi katıldı bu baskıya. Trabzonspor, kapatarak çok güzel oynadı bir bölüm. 13. dakikada da golü buldu. Trabzonspor'un baskısında da Konyaspor doğru işler yaptı. İlhan Palut'u tebrik ediyorum, çok doğru futbol oynattı. Kaybettiler ama doğruları yaparak kaybettiler. Konyaspor'un 3 orta sahası harikulade baskı yaptı. Abdullah Hoca böyle olunca arkadan kısa pası bıraktı, uzun çıktı. Aslında hoca, topu hep yerde ister. Böyle olunca oyunda belirgin üstünlük kurdular. 77. dakikaya kadar maça ortak etmediler Konyaspor'u.

DAUM'UN TARİF ETTİĞİ OYUNCU VİSCA...

Visca, iki gol attı, inanılmaz bir defansif katkı yaptı. Guilherme'nin önünü çok iyi tıkadı. İyi de bir savunmacı olduğunu gösterdi. Daum, Fenerbahçe'de sağ kanada transfer isterken "defansif iş yapabilen ofansif oyuncu" tarifiyle anlatmıştı. Bu tam Visca.


KADRO KALİTESİ OLARAK FARK ATTILAR

Trabzonspor'un futbol hayatında finaline gelmiş oyuncusu yok. Hamsik'i de öyle görmüyorum. 2 sene daha sıkıştırır rahat. Kaleci genç, bekler tamam, stoperlerin daha süreleri var, Hugo'nun en az 1 kontratı var, orta sahanın daha zamanı var, Visca'nın zamanı var... Kadro kalitesi bakımında açtıkları fark da önemli. Eğer hata yapmazlarsa yılları var Trabzonspor'un.

HOCA EĞER ALMANYA'DA OLSAYDI...

İlhan Palut'u çok başarılı buluyorum. Bytyqi, Soner ve Michalak, düşen takımların oyuncuları. Düşen takımların oyuncularından şampiyonluğa oynayan bir takım yaratmak başlı başına bir iş. Geçen sene İlhan Palut ligde tuttu takımı. Hem aşağıda yarıştırdı, başardı hem de yukarıda yarıştırdı ve başardı. İz bırakacak, fark yaratmış olduğunu net ortaya koyabilecek argümanlar verdi bize. İlhan Palut, Almanya'da ve Alman olsa önce Freiburg sonra Mainz sonra da doğrudan Dortmund yapardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal