Galatasaray 34 Milyon TL'den Oldu!

Bu sezon başarısız bir sezon geçiren Galatasaray'da ortaya çıkan zarar gündeme bomba gibi düştü.

14.02.2022-14:08 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-14:17)

Süper Lig'de başarısız bir sezon geçiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da elenen takımda ortaya çıkan zarar sadece sahada değil gelir olarak da büyük bir kayba neden oldu. Galatasaray bu sezon TFF'den gelebilecek primlerden de mahrum kalmış oldu.

TARİHİN EN BAŞARISIZ SEZONU

Galatasaray bu sezon tarihin en başarısız sezonunu yaşarken sadece sahada değil kasada da kaybediyor. Süper Lig'de sadece 25 karşılaşmada 29 puan alabilen Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelebilecek yaklaşık 34 milyon liralık başarı primini de kaybetmiş durumda.
Federasyonun sezon başında belirlediği rakamlara göre takımlara galibiyet için 2 milyon 700 bin lira, beraberlik için de 1 milyon 400 bin lira prim verilmekte. Şimdiye kadar 10 yenilgi alan sarı kırmızılılarda 22 milyon 700 liralık gelirden olundu. Galatasaray aldığı 8 beraberlikle de 11 milyon 200 bin lirayı elinin tersiyle itmiş oldu. Böylece toplam 33 milyon 900 bin liralık prim kazanma şansı kaybedildi.


25 MİLYON EURO BONSERVİS HARCAMASI OLDU

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi sezon başında 25 milyon euro'luk bonservis harcamasında bulunmuş ve kadroyu neredeyse baştan aşağıya değiştirmişti. Ekonomik anlamda çok büyük bir darboğazdan geçen Galatasaray bu sezon yaşadığı maddi kayıp ile önümüzdeki dönemde çok büyük bir sorun yaşamış olacak. Son zamanlarda futbolcu maaşlarını ödemekte ciddi sorunlar yaşayan sarı kırmızılılar, ara transfer döneminde kaynak yaratma noktasında oldukça zorluk çekmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal