Önder Özen'den Fenerbahçe İçin Alex de Souza Yorumu!

Ünlü yorumcu Önder Özen, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de oynadığı Yeni Malatyaspor karşılaşması ve teknik direktörlük için ismi geçen Alex de Souza ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

27.12.2021-12:56 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-13:07)

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında kendi sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan Filip Novak ve Dimitrios Pelkas'ın golleriyle 2-0'lık üstünlükle ayrıldı.

KANARYA GALİBİYETLE NEFES ALDI

Fenerbahçe son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından kulübün üstünde oluşan kara bulutları Kadiköy'de taraftarı önünde aldığı Yeni Malatyaspor galibiyeti ile biraz olsun dağıtmış oldu.

ÖNDER ÖZEN'DEN DİKKAT ÇEKEN ALEX YORUMU

Ünlü spor yorumcusu Önder Özen, Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor karşısında aldığı galibiyet, oynadığı oyun ve bir süredir devam eden teknik direktör arayışında eski kulüp efsanesi Alex de Souza'nın isminin anılması ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü.

Önder Özen, yapmış olduğu açıklamalarda ;

SKOR İYİ AMA OYUN...

Fenerbahçe tarihi açısından oyun vasatın altında. Bu sezon için konuşacak olursak Fenerbahçe vasatı da aşağı yukarı böyle. Vasata alışmış Fenerbahçe taraftarı için çok da kötü değil. Vasatı reddedenler için kötü. 2-0 fena bir skor değil, net skordur. Oyun olarak tatmin edicilikten uzak. Gerçek budur.

FUTBOLCULAR HEP SUÇLANDI

Oyuncularla ilgili özellikle geçtiğimiz hafta üzerlerine gidildi. İzleri vardı. Tribünlerden tepki vardı. Hedef seçmeleri doğru bulmam. Bir takım sporudur bu, takım sporunda böyle hedef olmaz. Öbür tarafıyla, en kolayı 9-11 maçlarda direkt oyuncuları suçlamaktır. Bilgi gerektirmez, deneyim gerektirmez, futbolu bilmeyi gerektirmez. 9 kişi, 11 kişi. Yenemedi. Haydi oyunculara saldıralım. En kolayı budur. Öyle değildi maç. Öyle değildi. 20 dakikada bunu ispat ederim. Kesin haklıyım demiyorum ama penceremden fikrimi anlatabilirim. Futbolcuların ruhsuz, yetersiz, vurdumduymaz, umursamaz olduğu çıkarımı yapılamaz. Fenerbahçe 2 sezonda 2 defa bu hatayı yaptı. Biri Sivas maçıydı. Ruhsuzlar dediler. Öyle maçta ruh arayamazsınız. Ruh arayamayacağınız maçlar tam da Sivas'a karşı oynayacağınız iç saha maçıdır. Böyle bir savunmaya ruh olmaz. Ruhu nasıl bulacaksınız? Çok koştu, savaştı. Koşarak, savaşarak, ter akıtılarak kazanılacak maçlar değil bunlar. Karagümrük maçı savaşarak, koşarak kazanılmazdı. Yapmayın! İnsanları kandırmayın. Futbolculara döner bu. Döndü bugün. 9'a 11 maç savaşarak, koşarak, ter akıtarak kazanılmaz. Akıl koyarsınız. Çözümler koyarsınız. Zihinle alınır böyle maçlar. Her hafta ruh dedi Pereira, olmaz.

TEKNİK ADAM KONUSU ÇOK ÖNEMLİ

Gelinen nokta itibarıyla Fenerbahçe'nin saygın, herkesin mutabık olduğu teknik adam seçmesi beklenir. Geçmişte ülkemizde ilk yılında ya da ikinci yılında şampiyonluk kazanamamış teknik adamlara bakacak olursak eğer, her biri saygın ve arkasında mevzi alınacak teknik adamlar olduğunu hatırlayabiliriz. Bunlardan biri Jupp Derwall'dir. İlk senesinde şampiyonluk olmamıştır. Gordon Milne mesela. İnsanlar sabredebilir. Herhangi bir seçenek üzerinden çalıştığınızda çok çabuk mevzi dağılır.

ALEX'İN OYNATTIĞI OYUNU İZLEDİM...

Alex de Souza'nın Sao Paulo U19 takımının yarı final ve final maçlarını izledim. Çok da etkilendim. Finali kaybetti. Playofftan girmişti, 4. sıradan. Internacional ve Flamengo bütçeli, a takım destekli kadrolara sahipti. Büyük iş yaptı. Kimsenin beklemediğini yaptı. Oynattığı futbolu kimse beklemiyordu. Sezona 39 kişi başladılar, 14 tane yukarı adam verdi. Sezon başı kadrosunu götüremedi. Internacional ve Flamengo ise tam tersini yaparak tepeden adam aldı. Ben Alex'le konuştuğumda, 'Minimum 3 yıl Brezilya'da çalışacağım' dedi. Fenerbahçe'ye hayır denmez. Fenerbahçe'de top oynamış biri Fenerbahçe'ye hayır diyemez. Türkçe'yi unutursunuz hayır dememek için. Planı buydu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal