Önder Özen Kimdir?

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'den ayrılmasından sonra arayışlar başladı. Sportif direktör arayışında ise Önder Özen ismi öne çıkıyor. Peki Önder Özen kimdir?

06.06.2021-09:31 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-09:31)

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe direktörlüğünden ayrılma haberi Fenerbahçe taraftarlarının ve futbolseverlerin gündemine oturmuştu. Son zamanlar içerisinde Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'ndan sonra boş kalan sportif direktörlük koltuğu için Önder Özen ismi adı geçiyor. Haberimiz içerisinde Önder Özen hayatı hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

ÖNDER ÖZEN KİMDİR?

Tam adı Zeki Önder Özen olan ve 51 yaşının içerisinde olan teknik direktör, 17 Ekim 1969 tarihinde dünyaya gelmiştir. Eskişehir doğumlu olan Önder Özen; Türk eski futbolcu, teknik direktör ve futbol yorumcusu olarak toplum içerisinde bilinmektedir.

ÖNDER ÖZEN ANTRENÖRLÜK KARİYERİNE NE ZAMAN VE NEREDE BAŞLADI?

1997 tarihinde antrenörlük lisansını alan başarılı isim, 2001 - 2002 sezonu içerisinde 3. Lig takımı olan Eskispor'un ilk yarısında genç takım antrenörü olarak görevde bulunmuştur. 2001 - 2002 sezonunun 2. yarısından itibaren de Fenerbahçe'de görev yapmaya başlamıştır ve bununla birlikte 12 Mart 2003 tarihinden, 19 Haziran 2009 tarihine kadar da Fenerbahçe A2 ve Fenerbahçe takımında antrenör olarak bulunmuştur.

Önceleri Oğuz Çetin isminin izleme ekibi içerisinde göreve başlamış olan Özen, o dönem B lisansı sahibi olmasından ötürü Süper Lig'de görev yapamamıştır. Fakat sonraki yıllar içerisinde almış olduğu A lisansı ile sırasıyla Daum, Zico ve Aragones'in yardımcı antrenör ekiplerinde görev almıştır.

ÖNDER ÖZEN NE ZAMAN TEKNİK DİREKTÖR OLDU?

2009 - 2010 sezonu içerisinde Süper Lig 1. Lig'e düşmüş olan Ankara takımlarından olan Hacettepe ekibini çalıştırmıştır. Fenerbahçe takımından ayrılmasından sonra ilk defa teknik direktörlük görevinde bulunduğu Süper Lig takımlarından olan Hacettepe'de sezonun ilk yarısını 16. olarak bitirmesi nedeniyle görevini bırakmıştır.

2010 - 11 sezonu içerisinde Ankara'nın 2. Lig takımlarından olan Polatlı Bugsaşspor'da teknik direktörlük görevini devralmıştır. Hacettepe'de yaşanan başarısız deneyiminin sonrasında Polatlı Bugsaşspor teknik direktörü olan Önder Özen, Polatlı Bugsaşspor ile başarılı bir şekilde geçen sezonun ardından ligi 3. bitirmiş ve play off oynama hakkını kazanmıştır. Finalde ise seri penaltı atışları neticesinde Sakaryaspor takımına mağlup olan Polatlı Bugsaşspor takımı, Önder Özen ismine teknik direktör olarak ilk şampiyonluğunu yaşatmaya bir hayli yaklaşmıştı.

ÖNDER ÖZEN BEŞİKTAŞ'A NE ZAMAN GELDİ?

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, 22 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşmiş olan basın toplantısında Önder Özen'in 3 sene geçerli olan Beşiktaş futbol takımının futbol direktörü olarak görev alacağını futbolseverlere duyurmuştu. 

Önder Özen, 16 Temmuz 2014 tarihinde Beşiktaş futbol takımında devam eden görevinden istifa etmişti. 14 Nisan 2015'de teknik direktör Shota Arveladze'nin ayrılmasının ardından Hollandalı yardımcısı Jan Wouters'in çalıştırmış olduğu Kasımpaşa kulübü ile 1,5 yıllık olan sözleşme imzalamış ve yardımcılığına da eski Fenerbahçeli Mehmet Aurelio getirilmiştir.

GÖZTEPE İLE NE ZAMAN ÇALIŞTI?

Önder Özen kariyerinin sonraki yıllarında PTT 1. Lig ekiplerinden olan Göztepe'nin almış olduğu kötü sonuçlar üzerine Metin Diyadin'in almış olduğu görevinden ayrıldı. Bunun neticesinde de Şubat 2016 tarihinde Göztepe takımı ile 1,5 yıllık sözleşme imzalamıştır ancak İzmir temsilcisinin başında çıkmış olduğu 6 maç içerisinde 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet yaşamıştır. Bunun neticesinde de 5 Nisan 2016'da görevinden istifa etmiştir.

ÖNDER ÖZEN HANGİ KANALLARDA YORUMCULUK YAPTI?

2012 yılından itibaren aralıklı zamanlar içerisinde NTV Spor kanalında yorumculuk da bulunmuştur. Eurosport 2 kanalında Bundesliga'yı yorumlayan Önder Özen, bir dönem de tivibu SPOR'da çalışmıştır. Bunlarla birlikte aynı zamanda beIN SPORTS Türkiye'de de yorumculuk görevi almıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal