13.02.2022-10:14 (Son Güncelleme:13.02.2022-10:14)


1

Spor Toto Süper Lig'în 25. haftasında kendi sahasında Kayserispor ile karşı karşıya gelen Galatasaray, geriye düştüğü karşılaşmada galibiyeti son anlarda kurtardı. Mağlubiyetten kurtulan Galatasaray, bu hafta da galip gelemezken, takımın üstündeki baskı iyice artmaya başladı.



2

İspanyol teknik adam Domenec Torrent, Galatasaray'ın başında çıktığı 5. karşılaşmada da henüz galibiyetle tanışamazken, sarı kırmızılı taraftarlar stadyumda yönetim, teknik adam ve futbolculara çok ağır tepkiler gösterdi.



3

Ünlü yorumcu Önder Özen, Spor Toto Süper Lig'de oynanan Galatasaray - Kayserispor maçının ardından yapmış olduğu değerlendirmelerde ;



4

Önder Özen : En çarpıcı olan, beni en fazla yoran şey kadro. Büyük takımlar kaliteye ihtiyaç duyarlar. Yukarı oynamıyorsanız veya formanın getirdiği bir ağırlık yoksa orta ayar oyuncularla da bir takım planlar yaparak belli bir puan ortalaması yakalayabilirsiniz. Ama Avrupa'da oynamak gibi değil. Avrupa'da bir plana ihtiyaç vardı ki orada planı vardı. Yaratmak, üretmek gereken maçlar ligimizde oynanıyor. Oyuncu uygunluğu diye bir durum var. Üç tane en az türk pasaportlu oyuncunun oynaması gerekiyor. Berkan, Taylan ve Kerem oynuyorlar. Peki onlar olmasaydı kim oynayacaktı. Sanki böyle bir zorunluluk yokmuş gibi bir planlama yapılmış. Bir Galatasaraylı şunu sorabilir, tamam yerli planlamamız eğri ama neremiz doğru? diye de soracak. Büyük umut Morutan, hatta büyük büyük umut. Cicaldau, Aanholt vs. Bu kadro yerlisiyle yabancısıyla çok antrenörü çaresiz bırakır. Sadece 8+3 matematiğin de bile çırpınırsınız. Çok çaresiz kalırsınız. Kim olursanız olun, ne kadar bilirseniz bilin. Bu dizayn iyi bir dizayn değil.



5

Önder Özen : Galatasaray'ın omurgada Nelsson-Marcao bizim ligimizde standart iki tane iyi stoper. Bunu yakalamış ama oradan itibaren omurga çok niteliksiz. Bizim bir şey söylememize gerek yok puan tablosu ortada. Galatasaray orta sahası topu aldığında nasıl dönecek? Bu maçta Berkan ıslıklandı. hak etti mi etmedi mi? Tamam Taylan da Berkan da çırpınıyorlar ama orta saha olmak için nitelikler gerekiyor. En son örnek Melo ve Fernando'ydu. Orta sahadan topu aldığın zaman bunlar gibi döneceksin. Oluyor mu? olmuyor. Bunun sonucunda da önünüzdeki nitelikli oyuncularınızdan da yeteri kadar yararlanamıyorsunuz.



6

Önder Özen : Galatasaray iki şeyi hiç ama hiç yapamıyor. 1) Topa ritim veremiyor. Her birinin ayak için tertemizdir eminim ama Kayserispor'da eksikler olmasına rağmen Galatasaray oyunu yönetemedi. Bu orta sahayla bu iş olmaz. 2)Top Kayserisipor'da Galatasaray önde basacak ama o da mümkün değil. Siz takımınızı sağlam kurun Gomis'e güvenin. Önde basıcaz 37 yalında falan derler, farketmez yapar o. Arkadan gelen yardım sıfır. Sacha Boey titreye titreye geliyor. Psikoloji gitmiş.



7

Önder Özen : Torrent'in geldiği futbol ikliminden gelecek olursak, Manchester City'yi düşünelim ilerde Mahrez, Sterling geride Walker, Ederson muhteşem kadro ama ortadan siz De Bruyne ile İlkay'ı çıkarırsanız o iş olmaz. Bu maçta da Galatasaray'ın bir numaralı sorunu, Fernando gittiğinden beri hep bir orta saha problemi oldu. Orta sahanın merkezi, stoperlerden, kaleden veya bekten alacak, yüzünü dönecek servis başlayacak ve film dönecek. Olmadı, olmuyor. En başında nu orta sahayla başalamk doğru değildi.



8

Önder Özen : Ömer Bayram'la Aanholt arasındaki verim farkı, Pulgar'la diğer oyuncuların arasındaki verim farkından daha az. Şili'den hatırladığım Pulgar aldığında rahat dönüp sevisini yapabilen bir oyuncu. Özellikle de sol kenar ve sağ kenar Pulgar'dan çok memnundu. Bu maçta da Ömer Bayram'ın sol bek başlaması ve Pulgar'ın ilk 11'de tercih edilmesini bekliyordum. Erick Pulgar varsa sizde bu orta sahada oynar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR