Önce Yasaklar Esnetilmişti Şimdiyse Kapanma Gündemde

Hollanda'da geçici hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için 3 haftalığına kısmi kapanmaya gidildiğini açıkladı.

13.11.2021-11:36 - (Son Güncelleme: 13.11.2021-18:07)

Ülkede geçici hükümetin Başbakanı olan Mark Rutte, gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında, Kovid-19 vakalarında görülen yüksek artışa karşı alınan ek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

KORONAVİRÜS'ÜN YAYILMAMASI İÇİN 4 ARALIK'A KADAR KISMİ KAPANMA

Rutte, alınmış olan ek önlemlere göre, 4 Aralık tarihine dek 'kısmi kapanma' uygulamasına geçileceğini ifade etti.

Alınan önlemlere göre kafe, restoran ve lokantalar ile birlikte süpermarketler 06.00 ila 20.00 saatleri arası, diğer mağazalar, marketler ile birlikte hizmet alanlarıysa 06.00 ila 18.00 arası açık olacak. Koronavirüs kartı uygulanan kafe, restoran ve lokantalarda ise sabit oturma yerleri bulunacak. Düğün gibi çeşitli etkinliklerse yalnızca 06.00 ila 18.00 saatleri aralığında organize edilebilecek.


Sinemalar, tiyatrolar ve konser salonlarındaki sanat ile birlikte kültür gösterileri için zorunlu kapanış saati ise uygulama işlemine alınmayacak.

Profesyonel ve amatör spor müsabakalarına ise seyirci alımı olmayacak..

EVLERE EN FAZLA 4 MİSAFİR

Evden çalışma ve sosyal mesafe uygulaması bir yandan devam ederken, evlerde en fazla dört misafir kabul edilecek.

Ek olarak hükümet '2G' (aşı ya da iyileşme) kuralının yürürlüğe alınmasına ve koronavirüs kartının iş yerlerinde ve sağlık sektörü içerisinde uygulanmasına dair yeni bir kanun tasarısı için de çalışmalarda bulunacak.

Hükümet, 2 Kasım tarihinde, Kovid-19 vaka sayılarının artmaya başlamasından sonra maske ve mesafe kuralını bir kere daha getirmiş, koronavirüs kartı uygulamasının kapsamının da genişletilmiş olduğunu ifade etmişti.

Hollanda'da 11 Kasım tarihinde günlük Kovid-19 vakalarında en yüksek sayı kaydedilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal