Önce deprem şimdi de kuraklık: Adana barajları alarm veriyor

Deprem nedeniyle sarsılan Adana’nın Kozan ilçesindeki barajlarda yaşanan kuraklık, bir başka krizi beraberinde getirebilir. Çiftçiler barajlardaki düşük su seviyesinin ciddi seviyelere düştüğünü belirtti.

26.02.2023-10:44 - (Son Güncelleme: 26.02.2023-10:44) Önce deprem şimdi de kuraklık: Adana barajları alarm veriyor

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin etkilediği iller arasında yer alan Adana’da deprem felaketinin ardından şimdi de kuraklık krizi kendisini gösterdi. Kozan ilçesindeki barajda su seviyesinin yüzde 28’lere gerilemesi çiftçileri endişelendirirken, Kozan'da üretim yapan Atalay Özer, “Üretimde kuraklık nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz.’’ dedi.

Adana barajları alarm veriyor

İHA’da yer alan habere göre; Adana’nın Kozan ilçesinde üretim yapan Atalay Özer, “Üretimde kuraklık nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. İki gün önce mısır ekibi Çukurova’da başladı. İnşallah daha ileri boyutta bir kuraklık olmaz. Ekim yaptık ama yağış olmaz ise ve baraj sulaması olmayacağı için üretimde sıkıntı yaşayacağız. Havaların sıcak olması nedeniyle buğday boylanmadı ve başağa geçmesi durumu ile verimde düşüş olacak gibi.

Adana Kozan Kuraklık

Tarımda çok sulama gerektiren ürünlerde kısıtlama olması gerek gibi ya da kapalı sistem sulamaya geçilmeli. Ancak kuraklığın olumsuz etkisini böylelikle en aza indirerek kuraklıkla mücadele edebiliriz” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal