Depremzedelere kıdem tazminatı düzenlemesi: Bakan Bilgin konuya olumlu bakıyor

Deprem bölgesindeki çalışanlar için yeni bir kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile DİSK sendikası arasında bir görüşme gerçekleştirilirken Bakan Bilgin’in konuya olumlu baktığı ifade edildi.

26.02.2023-10:27 - (Son Güncelleme: 26.02.2023-15:23) Depremzedelere kıdem tazminatı düzenlemesi: Bakan Bilgin konuya olumlu bakıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler on binlerce vatandaşımızı hayattan koparırken, acı depremler sonrasında deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması için başlatılan seferberlik sürüyor. Bölgede çalışan işçiler için yeni bir kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme gelirken, konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile DİSK sendikası arasında bir görüşme gerçekleşti. Bakan Bilgin’in söz konusu yasa teklifine yeşil ışık yaktığı belirtildi.

Bakan Bilgin ile kıdem tazminatı görüşmesi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu başkanlığındaki heyet, önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret ederek depremle ilgili kamuoyuna da açıklanan sosyal politika önerilerini iletti.

Görüşmede deprem bölgesindeki işçilerin kıdem tazminatlarını da gündeme getiren DİSK heyeti, bu illerde istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri halinde bu tazminatın ödenmesini önerdi.

Kıdem Tazminatı Son Dakika

DİSK önerilerini sundu

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ödeyemeyecek durumda olan işverenler için de devletin garantör olmasını talep eden DİSK, ayrıca fabrikalardaki engelli işçi kontenjanları konusunda oldu. DİSK ülke genelinde tüm fabrikalardaki engelli işçi kontenjanlarının da depremzedelere açılmasını istedi.

Bakan Bey sıcak bakıyor

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu görüşmenin sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bakan Bey, ‘önerileriniz için yasal düzenleme gerekiyor. Biz mevcut yasal durum üzerinden kararname çıkardık. Meclis açıldıktan sonra taleplerin dikkate alınacağını’ söyledi. Bakan bey bu tür konulara bireysel olarak sıcak bakıyor. Ancak AK Parti ya da Meclis’teki yapı nasıl bakar bilemiyoruz. Kendisi taleplerimizi doğru bulduğunu söyledi. Pratikte yaşanılan şeyler olduğunu dile getirdi. Meclis açıldıktan sonra bakacaklarını, değerlendireceklerini dile getirdi.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal