Ömür Boyu Nafakaya Son! Düzenlemenin Ayrıntıları Belli Oldu: Evlilik Süresi Önemli Olacak

AK Parti’nin yürüttüğü nafaka düzenlemesinde sona yaklaşılıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın masasında olan taslağın, önümüzdeki günlerde parti kurmaylarıyla yapılacak olan toplantıyla sona gelinecek.

08.02.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-14:23) Ömür Boyu Nafakaya Son! Düzenlemenin Ayrıntıları Belli Oldu: Evlilik Süresi Önemli Olacak

AK Parti’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı nafaka düzenlemesinde sona doğru yaklaşılıyor. Nafaka düzenlenmesiyle birlikte üç yılın altındaki evliliklerde 5 yıl ödeme yapılması öngörülüyor. 

Nafaka konusunda hazırlanan taslak metin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın masasına ulaştığı ifade edildi. Bozdağ, bakan olarak göreve geldiği günden itibaren kravat, sakal ve elbise gibi hususlarda iyi hal indirimi olması konusunda çalışmalarını yürütmüştü. Bozdağ, yıllardır beklenen nafaka düzenlemesi konusunu da ele aldı. Nafaka konusunda sona yaklaşılan taslağı incelemesinin ardından düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. 

ÜST SINIR ÜÇ SENE OLACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın masasına gönderilen nafaka düzenlemesine ilişkin taslak metninde, nafaka ödeme süresine üst sınır koyularak evlilik süresine göre ödeme yapılacak. Buna göre, üç yılın altındaki evliliklerde 5 yıl,  yedi yılın altındaki evlilikler de ise 5 ila 10 yıl arasında nafaka ödemesi yapılacak. Son söz yine hakimde olacak. Hakim, nafaka konusundaki kararını çocuk sayısı ve kadının iş durumuna bağlı olarak karar verecek. 


BU YIL MECLİS’E GELECEK

AK Parti kurmayları ‘Yakın bir dönemde nafaka için toplantı yapacağız. Taslak metin tamam. Bu sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Düzenlemeyi bu yıl içerisinde Meclis gündemine getirmeyi planlıyoruz. Bu konudan mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını gidereceğiz. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Ömür boyu nafaka uygulamasını doğru bulmuyoruz’ açıklamalarında bulundu. 

BOŞANMA DAVALARINA YENİ DÜZENLEME

Bununla birlikte boşanma davalarında da önemli bir düzenleme yapılacak. Çekişmeli olan boşanma davalarında sürecin uzamaması adına da düzenleme yapılacak. AK Parti, bu süreçte yaptığı düzenlemeyle tarafların boşanmak için anlaşmazlıkların karar bağlanması gerekmeyecek. Buna göre hükümler ana davadan ayrılarak kusur, tazminat ve diğer uyuşmazlıklar boşanma gerçekleştikten sonra karar verilecek.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal