Ömer Faruk Elmas Kimdir?

Polisi, askeri, market çalışanlarını, kargocuları ve dışarıda olmak zorunda olan her bir çalışanı çok önemsediğini belirten Ömer Faruk Elmas, tüm emekçileri kum sanatıyla anlatmayı hedeflediğini açıkladı. Peki, Ömer Faruk Elmas kimdir?

23.04.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 23.04.2021-11:46) Ömer Faruk Elmas Kimdir?

Bir okulda öğretmenlik de yaptığını ancak okulların kapalı olması nedeniyle evinde çocuğu ve eşi ile birlikte zaman geçirdiğini kaydeden Ömer Faruk Elmas, bu dönemde sağlık çalışanlarını cephede savaşan askerlere benzetti. Polisi, askeri, market çalışanlarını, kargocuları ve dışarıda olmak zorunda olan her bir çalışanı çok önemsediğini belirten Ömer Faruk Elmas, tüm emekçileri kum sanatıyla anlatmayı hedeflediğini açıkladı.

ÖMER FARUK ELMAS KİMDİR?

10 senedir kum sanatını yapan başarılı emekçi, Avrupa’da ve Türkiye'de gösteriler yapmıştır. Ömer Faruk Elmas, koronavirüsün yayılma şeklini ve sağlık çalışanlarının mücadelesini, elleriyle şekillendirdiği kumla resimleştirdi Virüsün yayılma hızının yavaşlatılmasındaki en büyük etkenin gerek olmadıkça evden çıkmamak olduğuna dikkat çeken Elmas, ailesiyle Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen tedbirlere uyduklarını sözlerine ekledi.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananları tedavi etmek amacıyla büyük bir uğraş ile mücadele eden sağlık çalışanları için Nisan 2020’de İstanbul’daki evinde kum gösterisi yapan sanatçı Ömer Faruk Elmas, ilk kez bir konuyu aktarmakta çok zorlandığını itiraf etti. Sağlık çalışanlarının nasıl bir mücadele verdiğini televizyonlardan ve hastaneye gidenlerden duyduğunu sözlerine ekledi.

Tüm sağlık emekçilerinin toplumu iyileştirmek adına dur durak bilmeden çalıştığını belirten Ömer Faruk Elmas, aynı zamanda özel bir okulda resim öğretmenliği yaptığını ifade etti. Okulların zorunlu olarak kapatılmasından ötürü evde çocuğu ve eşi ile birlikte zaman geçirdiğini aktardı.

"Dünyayı güzelleştirmek istiyorsak, bir süre de evde kalmayı, hayatı eve sığdırmayı öğrenmek zorundayız" sözünü diyen, insanların sağlıkçıları düşünmeleri gerektiğini ifade etti. Sağlıkçıların her insan için verdiği mücadeleyi cephede vatan için mücadele veren askerlerle aynı olduğunu iddia eden Ömer Faruk Elmas, hayatlarını ortaya koyarak canla başla çalıştıklarını hatırlatarak, yaşlılar ve gençlerin kurallara uymasını ve evlerinde kalmaya gayret etmelerini hatırlattı.

Evde kaldığı zaman boyunca kumla farklı konulara da değinmeyi planladığını belirten Ömer Faruk Elmas, bu zamanda insanlar için sahada olmak zorunda olan herkesi kutlamak gerektiğini de ifade ederek sözlerine ekledi.

ÖMER FARUK ELMAS KUM SANATI

Farklı ülkelerdeki sorunların iyi gözlemlenmesi gerektiği konusuna dikkat çeken Ömer Faruk Elmas, Türkiye’de yardım istendiğinde hemen hemen herkesin elini taşın altına koyabileceğine inancının tam olduğunu belirterek, "Anneler yastığının altındaki üç kuruşunu verir. 80 yaşındaki biri çıkarır maaşını verir. Güçlü olmamızın en büyük özelliği de bu. Ben ekmeğimi kumdan çıkarıyorum, sen başka bir meslekten ama cebimiz bir, gönlümüz bir. Biz Türkiyeyiz. Başkalarına benzemeyiz." açıklamasında bulundu.

Bu zorlu süreçten toplum olarak hep birlikte galip gelineceğini vurgulayan Ömer Faruk Elmas, evde eşi ve çocuğunun en büyük destekçileri olduğunu söyleyerek, kum sanatıyla market çalışanlarını, kargo çalışanlarını, askerleri, polisleri ve insanlık için dışarıda olan herkesi anlatmayı istediğini sözlerine ekledi.

Ömer Faruk Elmas, "Birazcık gönüllere dokunarak sizleri evde kalmaya teşvik edebilirsem ne mutlu bana. Gece gündüz demeden bizler için hizmet veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya minnettarız." sözlerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal