Okullarda Öğrencilerin İhtiyaçlarına Yönelik Etkinlikler Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, karnelerin 18 Haziran'da dijital ortamda erişime açılmasının ardından, 2 Temmuz'a kadar okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştirilecek.

17.06.2021-01:37 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-01:45) Okullarda Öğrencilerin İhtiyaçlarına Yönelik Etkinlikler Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda devam edecek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin usul ve esaslarına yönelik yazı, şehirlere gönderildi. Bu tarihler arasında okulların kendi olanakları ile gerçekleştireceği faaliyetler başta olarak yerel olanaklar ve diğer kamu kuruluşları iş birliğinde öğrencilerin gerekliliklerine göre etkinlikler planlaması yapılacak.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA FAALİYETLER YAPILACAK

Yapılacak etkinlikler öğrencilerin ihtiyaç duyduğu akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda okula ve sınıfa özel düzenlenmelerle yapılacak.

Ayrıca öğrenciler https://tegm.meb.gov.tr adresinde yer alan etkinlik kitapları da kullanabilecek.

LİSELERDEKİ EĞİTİM-ÖĞRETİMDE SOSYAL, SPORTİF VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE ÖNCELİK VERİLECEK

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün şehirlere gönderdiği yazıda 21 Haziran-2 Temmuz arasında ortaöğretim seviyesindeki tüm resmi ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sınavları bitecek, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. Sınıflar için rehberlik etkinliği sürecek.

Ayrıca, uzaktan eğitim döneminde lise öğrencilerine daha çok destek olunarak, ihtiyaç halinde tespit edilen başta sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler olmak üzere tüm alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetleri planlanacak.

Bu etkinlikler planlanırken okulların olanaklarının yanı sıra kurum ve kuruluşlarının destekleri de alınabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal