Okullarda İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilerin Sömestrdan dönüş tarihini açıkladı.

12.11.2021-09:25 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-13:11) Okullarda İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak?

Son dakika gelen bilgilere göre, Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilerin tatil günleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalara göre 18 milyon öğrencinin  ilk ara tatili bugün başlıyor.

İlk kez iki sene öncesinde okullarda uygulamaya konulan ara tatil bu yıl içerisinde de yapılacak. Öğrenciler, 9 gün sürecek olan ara tatil sürecinde eksikliklerini tamamlama fırsatı elde edecek. Koronavirüs salgını sebebiyle tespit edilen önlemler ile birlikte eğitim görecek olan öğrenciler yarıyıl tatilini ise 24 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında, 2. dönem ara tatili ise 11 - 15 Nisan tarihleri arasında yapacak. 7 17 Haziran 2022 tarihinde karnelerini alarak yaz tatiline çıkacaklar.

ARA TATİLDE ÖĞRETMENLER OKULA GİDECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kasım ayı ara tatili için yapmış olduğu açıklamasında okullarda ders vermekte olan öğretmenlerin okula gelip gelmeyeceği ile ilgili resmi bilgilendirmesini yaptı. MEB Bakanı Özer, öğretmenlerin 15-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan ara tatil döneminde idari izinli sayılarak okula gelmeyeceklerini açıkladı.

Öğretmenler mesleki eğitim alacaklar mı sorusuna ise Bakan Özer, 'Mesleki eğitimlerini online olarak alacaklar.' biçiminde yanıtladı.

OKULLAR 6 EYLÜLDE AÇILMIŞTI

2020 yılında patlak veren Koronavirüs Pandemisi sebebiyle 1,5 yıllık ara verilen yüz yüze eğitime, 6 Eylül 2021'de tekrar yüz yüze olarak başlamıştı. Alınan önlemler sayesinde belli oranda kalan vaka sayıları nedeniyle de okullar yüz yüze eğitime devam etmişti.

İLK ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Okulların açılması ile birlikte, ilk dönem kısa ara tatil 15 Kasım günü başlarken, 19 kasım günü son buluyor. Öğrenciler hafta sonu tatilleri ile birlikte yüz yüze eğitime, 22 Kasım'da dönecek.

ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNDE

2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk kısa ara tatilinde, öğretmenler idari izinli sayılacak ve okula gelmeyecek.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü son bulacak. Öğrenciler ikinci dönemdeki ilk ara tatillerini ise Nisan ayının 2. haftası yapacak. İkinci dönemin ilk ara tatilinin 11 Nisan 2022 tarihinde başlayıp 15 nisan 2022 yılında bitmesi bekleniyor.


OKULLARDA İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü son bulacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM KAÇ GÜN OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sezonu ve okulların durumuna yönelik videolu açıklamalarda bulundu. Bakan Mahmut Özer, 'Okullarımızı 6 Eylül'de tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açacağız.' ifadelerini kullanırken, sürece yönelik ayrıntıları da açıkladı. Gelinen noktada Koronavirüsün uzunca bir müddet daha hayatlardan çıkmayacağının fark edildiğini söyleyen Özer, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

- 'Dolayısıyla hepimiz, Koronavirüsünün risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli tedbirleri alarak hayatımızı idame ettirmek zorundayız. Daha önce de ifade ettiğim gibi, daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır.

- Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için Koronavirüsüyle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız.

- Kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; inşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal