Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazırlanıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze eğitim için yapılan hazırlık faaliyetleriyle alakalı 81 şehrin milli eğitim müdürü ile görüşerek sahadaki son durum üzerine konuştu.

09.09.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-17:44) Okullar Yüz Yüze Eğitime Hazırlanıyor

Okullardaki hijyen önlemleriyle alakalı çalışmaların da masaya yatırıldığı video konferansta Bakan Ziya Selçuk, dezenfeksiyon ve günlük temizlik için gerek duyulan malzemelerin sağlanması hususunda meslek liselerinin üretim altyapısının yeterli seviyede olduğuna işaret ederek, okul idareleriyle bu alandaki koordinasyonun kuvvetlendirilmesi için talimat verdi.

Okullarda yüz yüze eğitim, ilk etapta anaokulu ve ilkokul birinci sınıf seviyesinde 21 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime başlangıç hazırlıklarıyla alakalı basın açıklaması yapmadan önce 81 şehir müdürüyle sahadaki son durumu konuşmak için bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in şehir müdürlerini yüz yüze eğitimin uygulamasıyla ilgili düzenlenen usul ve esaslar meselesinde detaylı bir şekilde bilgilendirmesiyle başlayan video konferansta çalışmalarla ilgili bütün ayrıntılar paylaşıldı ve düzenlenen plan kapsamında çalışmaların en kısa süre içinde tamamlanması talep edildi.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’nun uygulanmasıyla alakalı kontrol faaliyetlerinin de masaya yatırıldığı toplantıda, dezenfeksiyon ve günlük hijyen için gerek görülen malzemelerin sağlanması meselesinde bilgilendirme yapıldı.

Meslek liselerinin dezenfektan ile gerek duyulan hijyen ürünlerinin üretimi hususunda okulların gereksinimini karşılamaya hazır olduğuna işaret eden Bakan Selçuk, okul idareleriyle bu meseledeki koordinasyonun kuvvetlendirilmesi ve anlık çözüm bulma mekanizmalarıyla gereken denetimlerin yapılması emrini verdi.

İki bin denetçi ile devam eden okul denetimleri ve 'Okulum Temiz Belgesi' belgelendirme süreçleriyle alakalı da bilgi alan Ziya Selçuk, okul idarecilerinin bu meseledeki fedakâr ve özverili faaliyetlerinin desteklenmesi için saha iletişiminin kuvvetlendirilmesinin ehemmiyetine işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 81 şehrin milli eğitim müdürüyle düzenlediği video konferansta, sürmekte olan uzaktan eğitim çalışmaları da masaya yatırıldı.

Erişim problemi yaşayan öğrencilerle iletişim kurmak için köylere ve en uzak mezralara kadar varan şehir ve ilçe idarecilerine teşekkür eden Bakan Ziya Selçuk, en yakın EBA Destek Noktası’na ulaşım için gerek gören öğrencilerin ve ailelerin birebir görüşerek bilgilendirilmesini talep etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal