Okullar ne zaman tatil? MEB duyurdu! İşte ikinci ara tatil ve resmi tatillerin tarihleri

Geçtiğimiz hafta yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan ve İstanbul’da da binlerce öğrencinin tatil yaparak keyfini çıkarmasını sağlayan kar tatili sona erdi. Bunun ardından milyonlarca öğrencinin aklına sömestrin ardından ikinci ara tatilin ne zaman geleceği sorgulanmaya başladı. İkinci ara tatilin detayları öğrencilerle paylaşıldı. Ara tatil kaç gün sürecek, ne zaman başlayacak? Detayların tamamı haberimizde…

14.03.2022-09:07 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-10:14) Okullar ne zaman tatil? MEB duyurdu! İşte ikinci ara tatil ve resmi tatillerin tarihleri

Toplamda 4 gün süren kar tatilinin ardından bugün okullarına dönen çocuklar önlerinde olan ara tatilin ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin açıklamalar yaparak ara tatilin tarihini, kaç gün olacağını milyonarla öğrenci ile paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı

Öğrenciler bu sene adeta tatile doydu. İlk dönem verilen ara tatil, sonrasında gelen sömestr tatili ve geçtiğimiz günlerdeki kar tatili öğrenciler için eşsiz bir fırsata dönüştü. Sırada olan ikinci ara tatil ise milyonlarca öğrenci ve veli için merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı takvim de belli oldu. Buna göre ikinci dönemde Nisan ayında bir ara tatil yapılacak. Söz konusu ara tatil 9 gün sürecek ve 9 gün boyunca okullar kapalı kalacak. MEB, Nisan ayında okulların 9 gün boyunca tatilde olacağını ilan etti.

Ara tatil 9 gün

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında ilk ara tatil geçtiğimiz Kasım ayında, sömestr ise Ocak ayı sonunda öğrenciler tarafından yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerdeki kar nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından milyonlarca öğrencinin gözü yapılacak ikini ara tatilde. Söz konusu ara tatil 8 Nisan Cuma günü başlayacak ve 18 Nisan’a kadar sürecek. Bu zaman dilimindeki günlerde Türkiye’deki tüm okullar kapalı kalacak. Okullar, 18 Nisan’da eğitim öğretime devam edecek. 

Başka hangi günler tatil?

Milyonlarca öğrenci ve velinin bir diğer merak ettiği husus ise ara tatilden sonra okul günlerine denk gelecek olan resmi tatiller. Bu bağlamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ile 1 Mayıs İşçi Bayramı hafta sonu günlerine denk geliyor. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın da okul takvimine denk gelmesi nedeniyle tatil günlerini net bir şekilde öğrenmek isteyen vatandaşlar için işte önümüzdeki günlerde okulların tatil ilan edileceği resmi tatiller:

Ramazan Bayramı - 2 Mayıs Pazartesi – 4 Mayıs Çarşamba

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı / 19 Mayıs – Perşembe

Kurban Bayramı / 9 Temmuz Cumartesi – 12 Temmuz Salı ( Bu tarihte okullar zaten kapalı olacak)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal