Okullar Ne Zaman Kapanacak?

1 Mart'ta yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanan bilgilere göre bazı illerde yüz yüze eğitimin başlaması karar alınmıştı. Bununla birlikte öğrenciler ve veliler eğitim öğretim takvimine ilişkin detayları araştırmaya başladı. Peki okullar ne zaman tatil olacak? Okullar ne zaman kapanacak?

10.03.2021-16:07 - (Son Güncelleme: 10.03.2021-16:07) Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Kabine Toplantısı 1 Mart'ta toplandı ve toplantının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Bunun ardından 2 Mart 2021 itibarıyla okullarda yüz yüze eğitim başladı.

Ancak veliler ve öğrenciler okulların ne zaman kapanacağını ve ara tatilin ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Peki okulların ne zaman kapacak? Okullarda ara tatil ne zaman olacak? Okul tatili ne zaman?

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada okulların ne zaman kapanacağına ve ara tatile ilişkin bilgilere yer verdi. Buna göre okullar 2 Temmuz'a kadar devam edecek. Ancak alınan karara göre bu sene ara tatilin olmayacağı belirtildi.

Bakan Selçuk okullarda katılımın yüzde 80 oranında olduğunu ve liselerde bu oranın yüzde 74 olduğunu açıkladı. Ziya Selçuk: 

''Çocuklarda bir zıplama hissiyatı var. O kadar mutlular ve gözleri parıldıyor ki okulu çok özlemişler, yerlerinde duramıyorlar. Bugün de Ankara Bahçelievler'de bir ortaokula gittim. Acayip mutlular. Sarılmaya, tokalaşmaya çalışıyorlar. Öğretmen odasına gittiğimde öğretmenlerden teşekkür alıyorum.'' açıklamasında bulundu. 

Bunun devamında Bakan Selçuk yaptığı açıklamada:

''İlkokullar ve ortaokullarda öğrencilerde yüzde 80'in biraz üzerinde katılım var. Liselerde biraz daha az, yüzde 74 katılım var. Orada sınava hazırlık ya da başka nedenlerin etkili olduğunu düşünüyoruz. Kimseyi 'Okula gelin' diye özellikle davet edip zorlamıyoruz.

Bu gönüllü bir konu. Gönüllü olarak insanların yüzde 80-82'sinin katılıyor olması zaten velinin de çocukların da bunu istediğini gösteriyor. Ayrıca bazı durumlarda çocuklar gelmek istemeyebiliyor, veliler göndermek istemeyebiliyor.

Evde hasta olabiliyor, başka nedenler olabiliyor. 2 gün, sosyal - duygusal uyum açısından çok verimli geçti diye düşünüyorum. Çocuklar akademik eksikliklerini ne kadar tamamladılar, bu konuda çok büyük bir çalışma olduğunu düşünmüyorum ama önemli olan öğretmen ve öğrencilerin buluşması. Bu konuda müthiş bir enerji var. Daha fazla açılması konusunda da talepler çok yoğun olarak geliyor. Bu ilk haftayı çok olumlu geçirdiğimizi gördüm.'' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
MEB
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal