Okul Öncesi Çocuğa Öğretilmesi Gerekenler

Yetişkinlik çağını etkileyen çocukluk döneminde, ileriki yaşlarda çocuğun sorun yaşamaması için aile içi eğitim oldukça önemli. Merak edenler için araştırdık, okul öncesi çocuğa öğretilmesi gerekenler…

06.05.2021-15:08 - (Son Güncelleme: 07.05.2021-09:16) Okul Öncesi Çocuğa Öğretilmesi Gerekenler

Çocukluk döneminde yaşanılanlar, yetişkinlik çağını direk olarak etkiler. Birçok kişi yetişkinlik çağına geldiğinde belli becerilerinin eksik olduğunu fark eder. Bu durumla karşı karşıya kalınmaması için okul öncesi çocuğa öğretilmesi gerekenleri sizler için araştırdık.

OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞA ÖĞRETİLMESİ GEREKENLER

Kendilerini Savunmayı Öğretin 

Kendini savunmayı bilmek herkesin çocukluk döneminde öğrenmesi gereken önemli becerilerden biridir. O yüzden çocukların da buna ihtiyacı vardır. Örneğin, zorbalarla uğraşırken kendini savunmayı öğrenmek çocuğunuza daha fazla güven kazandırabilir.

Çocuğunuzun bir büyükten yardım istemeden zor bir durumdan tek başına bir çıkış yolu bulabileceğinin farkında olması onu bağımsız hissettirebilir. Bu da yetişkinlikte kendi işlerini halletmesi için onu cesaretlendirir.

Çocuğunuz içinde bulunduğu bir çatışmanın kavgaya dönüştüğü durumlarda kalabilir. Bu durumlarda yumruk atmanın iyi bir fikir olmadığını, zorbayla mücadele etmenin daha iyi olduğunu anlatın. Çocuğunuza sözlü olarak iddialı olmayı ve zorbaya beklediği duygusal tepkiyi vermemeyi veya sadece çekip gitmeyi öğretin

Acil Durumlarda Ne Yapacağını Öğretin 

Bir çocuğun acil bir durumda nasıl davranacağını bilmesi ve hazırlıklı olması oldukça önemlidir. Çocuklarınızı acil durumlarda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirirseniz büyüdüklerinde stresli durumlarla başa çıkmaları onlar için daha kolay hale gelecektir.

Öncelikle onlara acil bir durumda hangi numarayı aramaları gerektiğini öğretin. İkinci olarak, birisi aramasına cevap verdiğinde ne söylemeleri gerektiğini söyleyin. Onlara adlarını ve adreslerini ezberletin.

Nasıl Karar Vereceklerini Öğretin 

Anne ve babaların çocukları için en iyisini istemeleri ve bu nedenle çocuklarının hayatının mümkün olduğunca kontrol etmek istemeleri oldukça sık rastlanılan bir durumdur. Bununla birlikte, her zaman onlar için karar vermek, yetişkin olduklarında kendi kararlarını vermelerini gerçekten zorlaştırabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal