Öksürük deyip geçmeyin! İşte o hastalığın belirtileri artık herkeste var! Astım hastalığı belirtileri açıklandı

Günümüzde sıklıkla rastlanan öksürük, hırıltı ve nefes darlığı belirtisi olanlara uyarı geldi. Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Gülfem Çelik bahsi geçen durumların yaşanması astım hastalığına yol açabilir açıklamasında bulundu. Öksürük ve nefes darlığı belirtileri olanların acilen doktora gözükmesi tavsiye edildi. Astım hastalığının en kısa zamanda kontrol altına alınması gerekir. Astım hastalığı belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

27.05.2022-20:37 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-20:37) Öksürük deyip geçmeyin! İşte o hastalığın belirtileri artık herkeste var! Astım hastalığı belirtileri açıklandı

Nefes darlığı ile mücadele veren vatandaşların olabileceği ilk hastalık astım olarak belirlendi. Her 10 kişiden birinde görülen öksürük, nefes darlığı ve hırıltılar önemsenmemektedir. Yapılan kongrede astım hastalığına dair konuşmalar gerçekleşti. İşte astım hastalığına dair detaylar haberimizde yer almaktadır.

Öksürük, nefes darlığı ve hırıltısı olanlar dikkat!

Türk Toraks Derneği tarafından düzenlenen kongrede ''Dijital çağda akciğer sağlığı'' adı altında 25 yıllım kongre düzenlendi. Kongreye katılım sağlayan kişiler arasında önemli isimler yer almaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'de tahminler doğrultusunda 3.5 milyon astımlı hasta bulunmaktadır. Fakat bu hastalığın önemini bilmeyen kişi sayısı oldukça fazladır. 3.5 milyon astımlı hasta arasından çok az kısmı takipli olarak gözükmektedir.

Astım hastalığı

Öksürüğün ve nefes darlığının küçümsenmesi size astım hastalığının ilerisine götürebilir. Özellikle ailesinde astım hastalığı olan kişilerin ayrıca dikkat etmesi gerekmektedir. Bu belirtileri gören kişiler astım hastası olmayabilir fakat gidişatın buna gittiği bilinmektedir.

Astım tanısı konulan hastalarda öncelikle tedavi sürecin belirlenmesi gerekir. Düşük seviyede kortizonun bulunduğu ilaç ile başlangıç yapılır. Bizim ülkemiz astım hastalığında tedavilerde bir numarada yer almaktadır. Tedavi süreçleri herkeste aynı olmamaktadır. Kişiye göre değişen tedavi süreçleri için doktor kontrolünde olmak tavsiye edilir. Astım hastalarının özellikler dikkat etmesi gerekenler kedi ve köpek tüyü, ev tozu, polen gibi unsurlardır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal