Ogün Samast kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ogün Samast tahliye mi oldu, kimi öldürdü? Ogün Samast hayatı ve biyografisi

Hrant Dink cinayetini işleyen Ogün Samast’ın 16 yıl sonra tahliye edilmesinin ardından Ogün Samast hakkındaki araştırmalarda artış görüldü. Peki Ogün Samast kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ogün Samast tahliye mi oldu, kimi öldürdü? İşte Ogün Samast hayatı ve biyografisi…

16.11.2023-12:46 - (Son Güncelleme: 16.11.2023-12:46)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın bugün tahliyesine karar verildi. Koşullu olarak tahliye edilen Ogün Samast’ın hayatı ve biyografisi bu olay sonrasında vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Peki Ogün Samast Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ogün Samast tahliye mi oldu, kimi öldürdü? 

Ogün Samast kimdir?

Ogün Samast, 28 Haziran 1990 tarihinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Ailesi Trabzon ilinin Düzköy ilçesinde olan Samast'ın ebeveynlerinin ayrı oldukları bilinmektedir. Ortaokul mezunu olan Samast, lise birinci sınıfta okulu bırakmıştır. Girdiği işlerden de uzun zaman geçmeden ayrılmıştır.

Ogün Samast

Ogün Samast Hrant Dink cinayeti detayları

Gazeteci Hrant Dink, Ogün Samast tarafından 19 Ocak 2007 tarihinde gazete bürosunun yanında üç el ateş edilerek öldürüldü. Samast, 20 Ocak 2007 tarihinde, olaydan 36 saat sonra Samsun Otogarı'nda Trabzon'a gitmek üzereyken jandarmalar tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın belirttiğine göre Samast, cinayeti işlediğini itiraf etti ve "hiçbir pişmanlık duymadığını" söyledi. Suç işlerken 17 yaşında olması sebebiyle çocuk mahkemesinde yargılandı ve 22 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Ogün Samast 16 yıl sonra bugün şartlı olarak tahliye edildi

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal