OGS son kullanım tarihi ne zaman? OGS değişimi nasıl yapılır, içerdeki bakiye nasıl aktarılır?

OGS sisteminin kaldırılarak HGS sistemine geçiş yapılması kararı kesinleştikten sonra araç sahipleri, ellerinde olan OGS'lerin son kullanma tarihlerini sorgulamaya başladılar. Peki, OGS son kullanım tarihi ne zaman? OGS değişimi nasıl yapılır, içerdeki bakiye nasıl aktarılır? İşte merak edilen soruların yanıtları.

30.03.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-14:06) OGS son kullanım tarihi ne zaman? OGS değişimi nasıl yapılır, içerdeki bakiye nasıl aktarılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan bir kararda, Bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) otoyol ve köprü geçişlerinde araç sahiplerine kullandırdığı OGS sisteminin kaldırılarak onun yerine HGS sistemine geçildiğini bildirilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından ellerinde OGS sistemi olan araç sürücüsü ise OGS'nin son kullanım tarihinin ne zamana kadar süreceğini araştırmaya başladı. 

OGS son kullanım tarihi ne zaman? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada iş yükünün azaltılmasına yönelik başlatılan çalışmalarla birlikte verimliliğin daha artırılıp vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla OGS sisteminin 31 Mart tarihinden itibaren kaldırılacağı bildirildi.

OGS değişimi nasıl yapılır, içerdeki bakiye nasıl aktarılır?

OGS son kullanım tarihi ne zaman?

Ellerinde OGS etiketi olan araç sahipleri ise bakanlıkça belirtilen ilgili bankalara giderek ücretsiz olarak HGS etiketinin verileceği hesabı açtırmaları gerekiyor. 

OGS cihazının temin edildiği bankaya en geç 31 Mart'ta başvurması gereken araç sahibi iptal işlemi yapılan OGS etiketinin yerine açtırdığı HGS hesabından cihaz etiketini alabilecek. 

HGS hesabına istinaden yapılacak olan tüm geçişler bundan sonraki süreçte HGS hesabından düşülecek. OGS cihazını iptal etmeden önce yapılmış olan ve henüz tahsilata girmemiş geçiş ücretleri ise kapatılması için başvurulan OGS hesabı içindeki bakiyeden tahsil edilecek. Bu işlemlerin hemen ardından ise OGS hesabı içinde halen para varsa bu miktar kişinin banka hesabına veya kredi kartına iadesi sağlanacak. 

Para iadesi işlemleri cihazın iptal edildiği tarih itibariyle 30 gün içinde hesaplara aktarılacak. OGS cihazını HGS etiketiyle değiştirenlerin ise herhangi bir işlem yapmalarına gerek kalmayacak. 31 Mart tarihine kadar kapatılan tüm OGS cihazlarının bu tarihten itibaren iptalleri gerçekleştirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal